- Vil ikke drive horetrafikk

Eierne av Hemmelig.com hevder at de prøver hardt å unngå formidling av prostitusjon, men vedgår at trafikken økte kraftig etter at sexkjøploven kom.

Illustrasjonfoto: Øistein Norum Monsen
Illustrasjonfoto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en kontaktside for voksne som er litt mer direkte enn Sukker.no, for å si det sånn, sier en 36-åring som er involvert i driften av Hemmelig.com.

Dagbladet avslørte i dag at det norske nettstedet er en av landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte. Det var ikke planen, ifølge 36-åringen, som er en av tre likestilte eiere av det norske selskapet som startet tjenesten.

- Delikat Ifølge ham var forretningsideen å tjene penger på å formidle sms-meldinger mellom brukere som ville gjøre sex-avtaler samtidig som de holder telefonnumrene skjult for hverandre. i tillegg til annonser på nettstedet. Eieren oppgir at det har 2500 brukere daglig.

36-åringen er åpen på at Hemmelig.com tiltrekker seg prostituerte, men hevder at dette ikke er intensjonen.

- Vi ville ha en mer delikat side, og har aldri ønsket å drive med horetrafikk. Men det tok av da sexkjøploven kom. Da trengte de andre forumer å skaffe kunder på, og da ble vi plutselig veldig interessante. Det er en del som legger inn slike annonser, men vi jobber kontinuerlig med å slette dem, sier mannen.

Da Dagbladet forteller om de detaljerte sexhandlene som avtales i den ikke-offentlige kommunikasjonen mellom brukerne, hevder han at bakmennene ikke har tilgang til disse dialogene og derfor ikke kjenner innholdet.

- Der har vi ikke innsyn i det hele tatt, det har vi vel ikke lov til engang. Det blir jo på samme måte som at det er veldig vanskelig for politiet å kontrollere sexsalg på utesteder i Oslo, betjeningen klarer ikke følge med på om kundene snakker med horer, mener 36-åringen.

- 10-12 tusen kroner Han forteller at mennene bak Hemmelig.com har vurdert å slutte å sensurere selv de helt åpenlyse sexsalg-annonsene, etter at Høyesterett i oktober slo fast at formidlerne av slike ikke kan straffes for hallikvirksomhet.

- Men vi ble enige om at vi fortsatt ønsker å holde litt stil, sier 36-åringen.

Han hevder at selskapet tjener bare 10-12 tusen kroner i måneden, men at det jobbes med nye samarbeidspartnere for å øke inntektene.

- Det høres ut som dere tre har veldig mye administrasjon og problemer for bare ti tusen kroner brutto i måneden?

- Ja, hehe. Jeg har i hvert fall ikke lyst til dette lenger når det ringer journalister som graver og spør om salg av sex. Men vi er altså ikke en gruppe som soper inn penger fra eskorteannonser på en hemmelig konto på Cayman Islands. Derfor har vi ikke prøvd å gjemme oss så veldig heller, sier mannen, som ikke vil bli navngitt.