Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke dulle med sentrum

Frp fester blikket på stortingsvalget i 2013.

SER FRAMOVER: Siv Jensen gir ikke opp håpet, og vil stable et klart borgerlig regjeringsalternativ på beina framt il neste stortingsvalg i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SER FRAMOVER: Siv Jensen gir ikke opp håpet, og vil stable et klart borgerlig regjeringsalternativ på beina framt il neste stortingsvalg i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Frp-ledelsen har allerede festet blikket på stortingsvalget i 2013, men vil ikke dulle med det politiske sentrum for å få til et borgerlig regjeringsalternativ som inkluderer sentrum.

- De partier som ønsker et borgerlig regjeringsskifte i 2013, må klargjøre dette. Så blir jobben fram mot 2013 å overbevise velgerne om at det er mulig å få til, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.


Klarere svar var det dagen etter valget ikke mulig å få fra Frp-lederen på spørsmålet om det nå, med et svekket sentrum på Stortinget, blir lettere eller vanskeligere å realisere et borgerlig regjeringsalternativ som inkluderer sentrum.


Offensiv feiring

- Blikket må nå rettes mot stortingsvalget i 2013. Har vi et klart borgerlig regjeringsalternativ, vinner vi neste stortingsvalg, sa Frp-lederen da hun tirsdag møtte partifeller i Stortinget for å feire Frps valgresultat med bløte kaker og boblevann.

Overfor partifellene gjorde hun det klart at borgerlig regjeringsmakt i 2013 forutsetter at de borgerlige partiene ikke vingler mer.


Fremst i kakekøen

Også tidligere Frp-leder Carl I, Hagen og hans kone Eli var til stede. Hagen sto fremst i kakekøen, ivrig etter å feire partiets beste valgresultat noensinne.

- Vil du ha et stort stykke? spurte Sive Jensen.

- Nei, jeg får ikke lov av sjefen, den andre sjefen altså, bemerket Hagen, og skottet bort på sin kone.

Verken Hagen eller Jensen gjorde forsøk på å moderere sin klare oppfatning valgkvelden av hvem som bærer ansvaret for at valgresultatet ikke ga borgerlig flertall.

- Flertallet var innen rekkevidde, men det glapp på oppløpssiden. Det ble en for tung bør på Lars Sponheim, sier Siv Jensen til NTB.


- Bør bli mindre SV-innflytelse

- Lars Sponheim har hovedansvaret, gjentok Hagen.

Til NTB sier Hagen at Kristelig Folkeparti og Venstre fortsatt vil få tilbud om å bli del av et borgerlig regjeringsalternativ.

- Så blir det opp til de to å avgjøre om de vil være med eller ikke, sier han.

I motsetning til Høyre-ledelsen tror ikke Hagen at et svekket SV vil få større innflytelse i den rødgrønne regjeringen. Nå vil Jens Stoltenberg føre den politikken han mener er riktig, tror Hagen.

- Det bør bli mindre SV-innflytelse i den kommende rødgrønne regjeringen nå. SV har gjort et meget dårlig valg. Mange saker som har vært viktige for SV i valgkampen, bør derfor ikke være en del av rødgrønn politikk i de kommende fire år, sier Siv Jensen.


NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media