Vaksine mot corona

Vil ikke endre fordelingsplan

Etterkommer ikke Raymond Johansens vaksinekrav.

VENTER PÅ RESULTATER: FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm avventer prøveresultater før en eventuell skjevfordeling av vaksiner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VENTER PÅ RESULTATER: FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm avventer prøveresultater før en eventuell skjevfordeling av vaksiner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet endrer foreløpig ikke anbefalingene om fordeling av vaksiner som følge av påvisningen av den engelske virusvarianten i Nordre Follo, melder de i en pressemelding.

- Selvfølge

Dette er i strid med Oslo-byrådsleder Raymond Johansens krav; Johansen mener kommunene med størst smittetrykk må prioriteres, særlig sett i lys av spredningen av den muterte coronavarianten fra England, som nå har ført til at ti kommuner inkludert Oslo er nedstengt.

- At dette utbruddet påvirker prioriteringen av vaksiner, vil være en selvfølge, uttalte byrådslederen i går.

FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm forklarer at de vurderer det han kaller en «skjevfordeling» av vaksiner, men at de ikke vil forhaste seg før de har gjennomanalysert situasjonen.

- For å komme til en endelig beslutning må vi få bedre oversikt over utbredelse av virusvarianten i dette området og hvordan smittespredningen med den engelske varianten er i resten av landet, sier Bukholm.

Avventer

Blant annet venter instituttet på resultatet av flere virusprøver de tror kan ha forbindelse til mutantutbruddet i Nedre Follo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer