- Vil ikke erkjenne straffskyld

Barnedrapssiktet kvinne (24) i fengslingsmøte nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ringsakerkvinnen (24) som er siktet for barnedrap, vil ikke erkjenne straffskyld i Hedmarken tingrett i dag, ifølge forsvareren.

- Hun erkjenner ikke straffskyld og motsetter seg varetektsfengsling, sier hennes forsvarer, Magnulf Aurvåg, til Dagbladet.no.

Fengslingsmøtet går nå for lukkede dører. Politiet vil begjære fire ukers varetekt.

Det var sist fredag at politiet i Hedmark pågrep kvinnen og siktet henne for forsettlig drap og forsøkt på forsettlig drap på sine to spebarnssønner.

Den drapssiktede kvinnens første sønn, født i 2004, døde litt over ett år gammel våren 2005, etter å ha fått et anfall på Ullevål Universitetssykehus. I høst ble saken gjenopptatt etter at kvinnens andre barn født i år ble innlagt på sykehus en rekke ganger i sommer og høst. Han hadde de samme symptomene som det første barnet - kramper og kvelningssymptomer. Etter at barnvernet grep inn og dette barnet ble plassert i beredskapshjem i september i år, skal symptomene ha opphørt.

Politiet ønsker å finne ut om kvinnen lider av det såkalte Munchausen by proxy-syndromet. En lidelse som går ut på at en mor skader barnet sitt for selv å få oppmerksomhet.

Barnas far er ikke mistenkt i saken, men skal ha vært mistenksom overfor sin eks-samboer.

<B>- NEKTER STRAFFSKYLD:</B> 24-åringen nekter ifølge forsvarer Magnulf Aurvåg å ha skadet barna sine.
VIL HA FIRE UKERS VARETEKT: Politiadvokat Barbro Marie Røkenes.