Vil ikke etterlyse trippeldrapsmann

Bjørn Oddvar Reisänen (49) har drept tre mennesker. Han er på rømmen, men politiet vil ikke etterlyse ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reisänen ble i 1987 dømt til 15 års fengsel og inntil 10 års sikring for å ha knivdrept Solfrid Rajala og Harald Fiskebeck i Vadsø. Han er tidligere også dømt for et annet drap. Nå er ham på rømmen fra Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt. Politiet har ingen planer om å etterlyse trippeldrapsmannen.

- Reisänen er uteblitt fra permisjon. Han skulle vært tilbake ved fengselet lille julaften, sier operasjonsleder Sveinung Traa ved Øst-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi ble varslet av fengselet. De sender melding til oss, siden han kommer fra dette distriktet.

Ikke etterlyst

Men politiet har foreløpig ikke tenkt å etterlyse etter trippeldrapsmannen.

- Det er sendt ut en intern etterlysningen.

- Har dere ikke vurdert å gå ut offentlig med en etterlysning?

- Jeg har ikke fått noen signaler om det ennå. Og når dere skriver om det, blir jo det en form for etterlysning, sier Traa.

Øst-Finnmark politidistrikt har varslet Asker og Bærum politidistrikt, der Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt ligger. Men heller ikke der har politiet iverksatt noen tiltak for å fange Reisänen.

Væpnet aksjon

Trippeldrapsmannen har vært på rømmen to ganger tidligere de siste 30 månedene. Første gang han rømte var i mai 2000. Da ble han borte i flere uker. I april året etter var Reisänen på flukt igjen. Da søkte bevæpnet politi fra Vadsø etter 49-åringen ved Vestre Jakobselv.

De fryktet at Reisänen kunne ha våpen.

Operasjonsleder Sveinung Traa ved Øst-Finnmark politidistrikt ber publikum være forsiktige hvis de ser rømlingen.

- De skal ikke gjøre noen ting. De skal bare varsle politiet.

- Kan han være farlig?

- Vi har ingen indikasjoner på det.

Ifølge VG Nett er Reisänen 178 centimeter høy, slank, har mørkt hår, brune øyne og snakker finnmarksdialekt. Han har tatoveringer av blomster, blader og hjerter over hele kroppen og et dypt arr over nesen.

<P>RØMLING: Trippeldrapsdømte Bjørn Oddvar Reisänen (49) er ikke vendt tilbake til Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt etter endt permisjon.<P>