Vil ikke forelese om morgenen

TRONDHEIM (Dagbladet): Lærerne ved universitetssentret Dragvoll i Trondheim vil ikke forelese klokka 08.15 om morgenen. De klager på at trøtte studenter ikke gidder stå opp så tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det synes jeg er en dårlig unnskyldning. Både ansatte og studenter må forholde seg til at den offisielle undervisningstida starter klokka 08 om morgenen, sier Dagfinn Refseth. Han er seksjonssjef i studieavdelingen, som sliter med å legge timeplanen for vårsemesteret.

«Kjernetid»

- Foreleserne kan også gjøre noe selv for å trekke folk. Jeg mener ikke at de skal lage show, men er undervisningen interessant nok, så kommer studentene, sier Refseth.

Den offisielle undervisningen strekker seg fra klokka 08 til 20, men de fleste lærerne vil forelese innenfor en «kjernetid» mellom klokka 10 og 14. Det fører til at auditorier og seminarrom står ledige om morgenen og ettermiddagen. For å få romfordelingen best mulig tilpasset behovet, gjennomføres det nå en telling av antallet studenter som er til stede på de ulike forelesningene.

Det er registrert et snittbelegg på bare 30- 50 prosent av sitteplassene.

- Hvis det er sånn at studentene ikke står opp om morgenen, så vil vi også prøve å undersøke dette nærmere. Vi vil se på hva årsaken kan være, sier Dagfinn Refseth. Studenter Dagbladet møter i «gata» på Dragvoll, innrømmer at de har visse startproblemer.

- Nei, studenter er generelt ikke så opplagte om morgenen, spesielt ikke på mandager. Det har noe med livsstilen å gjøre, sier Tord Lien (25).

- Jeg har en time klokka 09, og da er det alltid under halvparten av studentene som møter opp, sier Anne Herstad (21).