Vil ikke forhandle

Den amerikanske okkupasjonsstyrken kommer ikke til å forhandle med opprørere som kidnapper utlendinger i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil ikke forhandle med terrorister som tar folk som gissel. Vi vil forsøke å fange eller drepe dem, sa talsmann for okkupasjonsstyrken Dan Senor i dag.

Han kunne ikke bekrefte meldingene om at seks nye utlendinger, deriblant to amerikanere, er kidnappet i løpet av dagen.

- Vi forsøker å få bekreftet meldingene, men uavhengig om de er sanne eller ikke, så er vårt budskap til alle som kidnapper utlendinger eller irakere det samme: - Det kommer åpenbart ikke til å bli tolerert, sa Senor.

Irakiske opprørere hevdet overfor nyhetsbyrået Reuters at de hadde tatt fire italienere og to amerikanere som gisler i utkanten av Bagdad.

En av nyhetsbyråets journalister ble tatt med til en moské der han ble vist to personer som ble opplyst å være to av de kidnappede italienerne. En av dem var såret i skulderen. Journalisten så utlendingene kun på avstand og fikk ikke lov til å filme dem.

Opprørerne sier de tok til fange fire italienere som kjørte i en bil med våpen i. Amerikanerne skal ha blitt tatt til fange i en separat aksjon.

Amerikanske soldater i området opplyste at de var klar over at noen amerikanere var blitt tatt som gissel, men at de ikke hadde detaljer om hva som var skjedd.

- Det er derfor vi sperrer av veien, sa en av soldatene.

Tre japanere, to palestinere og en canadier sitter allerede som gisler hos forskjellige grupper av irakiske opprørere.

(NTB)