Vil ikke forhandle

Den amerikanske okkupasjonsstyrken kommer ikke til å forhandle med opprørere som kidnapper utlendinger i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi vil ikke forhandle med terrorister som tar folk som gissel. Vi vil forsøke å fange eller drepe dem, sa talsmann for okkupasjonsstyrken Dan Senor i dag.

Han kunne ikke bekrefte meldingene om at seks nye utlendinger, deriblant to amerikanere, er kidnappet i løpet av dagen.

- Vi forsøker å få bekreftet meldingene, men uavhengig om de er sanne eller ikke, så er vårt budskap til alle som kidnapper utlendinger eller irakere det samme: - Det kommer åpenbart ikke til å bli tolerert, sa Senor.

Irakiske opprørere hevdet overfor nyhetsbyrået Reuters at de hadde tatt fire italienere og to amerikanere som gisler i utkanten av Bagdad.

En av nyhetsbyråets journalister ble tatt med til en moské der han ble vist to personer som ble opplyst å være to av de kidnappede italienerne. En av dem var såret i skulderen. Journalisten så utlendingene kun på avstand og fikk ikke lov til å filme dem.

Opprørerne sier de tok til fange fire italienere som kjørte i en bil med våpen i. Amerikanerne skal ha blitt tatt til fange i en separat aksjon.

Amerikanske soldater i området opplyste at de var klar over at noen amerikanere var blitt tatt som gissel, men at de ikke hadde detaljer om hva som var skjedd.

- Det er derfor vi sperrer av veien, sa en av soldatene.

Tre japanere, to palestinere og en canadier sitter allerede som gisler hos forskjellige grupper av irakiske opprørere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer