Putin:

- Vil ikke forstyrre vårt kampoppdrag

Vladimir Putin skåler med champagne og lover på at han skal fyre av flere missiler mot Ukraina.

SKÅLER: Torsdag møtte Russlands president Valdimir Putin flere russiske offiserer under en prisutdeling i Kreml. Under en kort tale, skåler presidenten etter å ha sagt at han ikke kommer til å stoppe angrepene mot ukrainsk infrastruktur. Video: Ivan Larsson / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ni og en halv måned siden Russland invaderte Ukraina, og siden den gang det har blitt rapportert om enorme dødstall og massive ødeleggelser.

De siste månedene har Russland angrepet kraftverk, som har ført til at millioner av ukrainere har måtte klare seg uten gass, vann og elektrisitet.

Mange er svært bekymret for situasjonen, spesielt nå som vinteren har kommet, men det ser ikke ut til å påvirke den russiske presidenten.

FORNØYD: Putin lover at de russiske angrepene mot Ukraina ikke er over.
FORNØYD: Putin lover at de russiske angrepene mot Ukraina ikke er over. Vis mer

- Vil ikke forstyrre vårt kampoppdrag

I en ny video kan man se Vladimir Putin sverge på at han skal fortsette å angripe det ukrainske energisystemet. Samtidig som han kommer med uttalelsene, skåler han tilsynelatende med champagne.

- Det er mye bråk rundt angrepene våre mot energiinfrastrukturen til et av våre nabolandet. Ja, vi gjennomfører dem. Men hvem begynte?, sa Putin, gjengitt av The Telegraph, under en seremoni i Kreml.

Putin mener det er Ukraina som startet krigen.

Den russiske presidenten hevder at han ikke blir påvirket av den globale kritikken han og Russland har fått. Han sier at det «ikke vil forstyrre vårt kampoppdrag»

I videoen kan man se Putin rettferdiggjør handlingen, med å beskylde Kyiv for å ha sprengt energikablene som går fra atomkraftverket i Kursk. I tillegg mener han det er Kyivs skyld at de ikke klarer å levere vann til befolkninga i Donetsk.

- Å ikke levere vann til en by med mer enn en million mennesker er en folkemordhandling, sa Putin.

- Første gang

Økonom Per Anders Åslund har skrevet bok om Russlands økonomi.

Torsdag twitret Åslund om videoen av Putin.

- Dette er første gang jeg har sett Putin full i noen som heltt form. Han snakker bare tull som vanlig, men det virker som han skjønner han er en taper. Veldig interessant og lovende. Alle russerne vill se at han er full og svak, skriver han

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer