Vil ikke fortsette som utenriksminister

Hillary Clinton sier nei til ny periode som utenriksminister og vil ikke bli president.

I EGYPT:  USAs utenriksminister Hillary Clinton var i dag på Tahir-plassen i Kairo. Nå varsler hun at hun ikke ønsker å fortsette som utenriksminister i en ny periode. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS-POOL
I EGYPT: USAs utenriksminister Hillary Clinton var i dag på Tahir-plassen i Kairo. Nå varsler hun at hun ikke ønsker å fortsette som utenriksminister i en ny periode. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS-POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): USAs utenriksminister Hillary Clinton var i dag på besøk på Tahrir-plassen i Kairo - åstedet for den egyptiske revolusjonen. Beskyttet av livvakter tok hun en spasertur på plassen og hilste på folk der. Den amerikanske utenriksministeren er i landet for å ha samtaler med den nye regjeringen.

I et intervju med CNN i Kairo, som sendes i kveld, avslører hun at hun ikke ønsker å fortsette som utenriksminister i en ny periode selv om Barack Obama skulle klare å bli gjenvalgt som president i 2012.

- Nei - Jeg skal gjøre så godt jeg kan i denne jobben de neste to åra, sier Clinton.

- Dersom presidenten blir gjenvalgt, ønsker du en ny periode som utenriksminister? spør CNN.

- Nei, sier Clinton.

- Kunne du tenke deg å bli forsvarsminister?

- Nei.

- Kunne du tenke deg å bli visepresident?

- Nei.

- Kunne du tenke deg å bli president i USA?

- Nei.

- Vanskelig å puste Clinton forklarer sitt entydige svar med at hun i dag har den mest spennende jobben hun noensinne vil få.

- Dette er en periode i historien hvor det nesten er vanskelig å trekke pusten. Det er både tragedier og katastrofer som vi ser fra Haiti og Japan, og det er ekstraordinære muligheter og utfordringer som vi ser her i Egypt og i resten av regionen. Så jeg ønsker å bidra og hjelpe til med å representere USA i denne kritiske perioden og gjøre alt jeg kan for å støtte presidenten, våre myndigheter og det amerikanske folk, å stå opp for vår sikkerhet, som jeg mener må være min fremste og viktigste oppgave, sier Clinton til CNN.

Hun sier at hun ikke kan forestille seg at hun noensinne igjen vil få gjøre noe som er så krevende, utfordrende og givende. Hillary Clinton gjør det klart at hun sannsynligvis ikke er aktuell som presidentkandidat i 2016 heller.

- Det er hyggelig at folk ønsker det, men jeg gjør det jeg ønsker å gjøre akkurat nå, og jeg har ikke noen intensjoner eller planer om å stille til presidentvalg igjen, sier Clinton.