Vil ikke fred

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Det tok USAs utenriksminister Madeleine Albright bare 15 minutters samtale med Israels statsminister Benyamin Netanyahu i går for å innse at hun ikke kom noen vei - ikke denne gang heller. Israels regjering vil ikke fred med palestinerne, ikke på det grunnlag som FNs mange resolusjoner har lagt fast og ikke på grunnlag av Oslo-avtalen, som Israels forrige regjering underskrev. Samtidig våger ikke USAs regjering, under president Bill Clinton, å presse Netanyahu.
  • Vi minner om at palestinerne hittil har fått myndighet over åtte byer, som utgjør tre prosent av det okkuperte landområdet. USA har forsøkt å få Israel til å trekke seg ut av 13 prosent av Vestbredden. Dette sa Netanyahu nei til. Så lite har palestinerne fått ut av Oslo-avtalen, så langt er man fra å oppfylle FNs resolusjoner om israelsk tilbaketrekking fra hele det okkuperte området og så langt er man fra en fredsavtale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer