Johansen om førjulstida:

- Vil ikke gi falske forhåpninger

I Oslo ble det strammet ytterligere inn fra tirsdag, og byrådet tror vi må leve med tiltakene lenge - også gjennom jula.

HOLDER STENGT: Raymond Johansen tror tiltakene vil fortsette over jul i år. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror det er lite realistisk å åpne igjen før jul, sa byrådsleder Raymond Johansen, da han la fram nye tiltak mandag ettermiddag - bare elleve dager etter at han innførte sosial nedstengning av hovedstaden.

Denne gang var imidlertid tiltakene rettet inn mot ungdom i alderen 13 til 19 år, etter at smitten har økt i denne aldersgruppen den siste tida. Byrådslederen sa han rett og slett ikke tar sjansen på at smitten skal spre seg ytterligere i disse aldersgruppene, og at man igjen risikerer en fullstendig nedstengning av samfunnet, lik situasjonen man hadde i mars.

I førsteomgang gjelder alle tiltakene i hovedstaden fram til 1. desember, men tiltakene kan bli langvarige, tror Johansen.

Se oversikt over de nye Oslo-tiltakene nederst i saken.

- Jeg tror det vil være å gi falske forhåpninger å si at alle de tiltakene som er nå innført siden oktober, vil bli opphevet 1. desember, mener Johansen.

- Det er ganske usannsynlig å tenke seg at man ikke har en del tiltak også i jula, og jeg tror folk flest har begynt å innse at jula ikke blir som vanlig. Så vi får gjøre det beste ut av det, sier byrådslederen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer