- Vil ikke gi opp håpet

Men familien til den antatt drepte legen Joaquin Leal Bermudez frykter det verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familien til Joaquin Leal Bermudez har ikke gitt opp håpet om å finne 49-åringen i live, til tross for at norsk politi er sikre på at han er drept og har siktet en 37-åring for forsettlig drap.

De vil ikke snakke om legen i fortid, og ber media også å la det være inntil politiet finner liket.

- Det er bare en hypotese fra politiet, sier fetter og talsmann for familien, Federico Leal Cauldron til den spanske avisa El Correo.

Han frykter likevel det verste, og forteller til spanske aviser at familien har det vondt.

- Vi vil bare ha dette overstått og få vite hva som har skjedd, sier Cauldron til El Periodico.

Bermudez har foreldre og fem brødre og en søster i hjembyen Coria del Rio. De venter nå bare på informasjon fra Norge. Kommunen har tilbudt dem krisehjelp, men alt de ønsker er å vite. De har jevnlig kontakt med politiet og med Spanias ambassade i Oslo, som gir dem siste nytt.

Joaquin var sist på besøk hjemme på sensommeren i fjor. Familien beskriver ham som en mann som heller var innesluttet enn utadvendt. Han likte å være for seg selv og lese, og var mer en hyggelig og dannet person, enn en som var morsom.

Var i Spania i sommer

 ØNSKER Å VITE: I Spania venter familien til den savnede legen, Joaquin Leal Bermudez, på svar på hva som har skjedd med ham. Fetter Federico Leal Cauldron holder tett kontakt med politiet. Foto: El Correo
ØNSKER Å VITE: I Spania venter familien til den savnede legen, Joaquin Leal Bermudez, på svar på hva som har skjedd med ham. Fetter Federico Leal Cauldron holder tett kontakt med politiet. Foto: El Correo Vis mer

Legen begynte i jobben ved Radiumhospitalet i november i fjor. Før det hadde han arbeidet i Skien siden 2000.

Den siktede 37-åringen skal ha opplyst i politiavhør at han har hørt at Bermudez har reist hjem til Spania. Det kjenner ikke familien til. De forteller til El Correo at legen besøkte familien sin sist på sensommeren i fjor. Han skal ha snakket med faren sin på telefon så sent som 8. eller 9. januar, ca en uke før han sist ble sett på London pub.

I dag opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt at politiet skal DNA-teste blodet som er funnet i leiligheten til den savnede legen. Spansk politi er behjelpelig med å ta DNA-prøver at legens mor i Spania til sammenligning, ifølge NTB. Dette for å være sikker på at det virkelig er legens blod som er funnet i leiligheten, bilen og garasjen hans. Svar fra laboratoriet i Spania er ventet i begynnelsen på neste uke.

Også spanske nettaviser følger legeforsvinningen tett.

Dykkersøk

I går ettermiddag lette dykkere etter den savnede i Drammensfjorden mellom Svelvik og Drammen etter at de hadde fått opplysninger fra en mann som mente å ha sett noen kaste noe i sjøen fra en parkeringsplass. Men heller ikke da fant politiet nye spor.

- Hvis vi får konkrete opplysninger fra folk som har sett noe mistenkelig, setter vi i gang. Men vi må ha et konkret område å lete opp imot. Vi kan ikke lete på måfå over et så stort areal, sier Abrahamsen til NTB.

Også familien til den siktede gjennomgår en tøff periode. De skal ha en samtale med politiet i dag.

- Vil ikke gi opp håpet

- Familien er naturlig nok i sjokk. Derfor er det viktig at de får opplysninger og anledning til å spørre om ulike forhold, sier Abrahamsen.

Han forteller at slik kontakt er vanlig i situasjoner der en familie plutselig havner i en så vanskelig situasjon.

ANTAS DREPT: Patolog ved Radiumhospitalet i Oslo, Joaquin Leal Bermudez.