Vil ikke gifte seg med Charles

LONDON (Dagbladet): Britene trakk et lettelsens sukk i går da The Sun kunne forkynne at Camilla Parker Bowles ikke vil gifte seg med prins Charles. Dermed er problemet løst: De slipper å få en dronning Camilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge den samme avisa er det The Suns 50 000 lesere som har fått henne på andre tanker. De ringte nemlig til avisa og stemte imot ekteskap, og dette skal ha sjokkert både Charles og Camilla.

Selv uten The Sun-leserne er det helt klart at stemningen blant britene er nokså entydig: De vil ikke ha noe ekteskap mellom tronarvingen og Camilla Parker Bowles.

Lav profil

For å få slutt på alle spekulasjoner, har Camilla bedt en ikke navngitt nær venn om å fortelle The Sun at hun ikke har noen planer om å gifte seg med Charles. Kilden sier: «Den engelske kirke, politikere og publikum har alle klare standpunkter når det gjelder ekteskapet, og hun respekterer dette».

En helt annen ting er at Camilla Parker Bowles (49) og prins Charles (47) akter å fortsette sitt kjærlighetsforhold, som har pågått i 20 år. De vil holde en lav profil når de møtes, slik det har vært til nå. Interessen for Camilla Parker Bowles vil avta når det er klart at hun ikke har noen ambisjoner i retning av å bli prinsesse, eventuelt dronning.

Beholder tronen

At Camilla Parker Bowles går så klart ut nå, vil også dempe spekulasjonene rundt henne. Det er allerede blitt spekulert nok om deres forhold. Hun vet at hadde de giftet seg, ville det kommet krav om at Charles skulle si fra seg tronen. Det ønsker han ikke. Han føler at det er hans plikt å bli konge når hans mor dør.