- Vil ikke gruble mer over det som har skjedd

Henriette Westhrin sier at hun ser fram til nye utfordringer i jobben som statssekretær for Kristin Halvorsen.

FORTSETTER: Henriette Westhrin (t.v.) får fortsette som statssekretær for Kristin Halvorsen, som overtar som barne-, familie- og likestillingsminister etter Audun Lysbakken.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORTSETTER: Henriette Westhrin (t.v.) får fortsette som statssekretær for Kristin Halvorsen, som overtar som barne-, familie- og likestillingsminister etter Audun Lysbakken. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henriette Killi Westhrin gikk i dag av som statssekretær for Audun Lysbakken.

Noen timer seinere ble det kjent at hun fortsetter som statssekretær i Barne,- familie- og likestillingsdepartementet, for Kristin Halvorsen.

- Jeg er glad jeg får fortsette å jobbe i departementet, med alle utfordringene vi har foran oss. Vi har mange viktige oppgaver å ta tak i. Jeg ønsker ikke å gruble mer over det som har skjedd, men tenke framover, sier hun til Dagbladet.

- Belastende Westhrin har vært involvert i e-postutvekslingen som bidro til at Lysbakken i dag valgte å trekke seg som minister.

Som Dagbladet tidligere har avslørt, svarte hun i april 2010 på e-posten hun fikk fra daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen. I dag ble det kjent at hun også sendte denne e-posten videre i embetsverket, og at hun igjen fikk svar.

Selv sier Westhrin at hun ikke husker denne kommunikasjonen.

- Jeg håndterer svært mange e-poster daglig, og dette skjedde jo i april 2010. Hadde jeg husket det, ville jeg selvfølgelig ha sagt fra. For øvrig ønsker jeg ikke å si noe mer om dette nå, sier Westhrin, som ikke legger skjul på at den siste tida har vært utfordrende.

- Denne saken har vært belastende for alle, både i partiet og i departementet, og uavhengig av hvordan man har jobbet med den. Det har ikke vært mulig å jobbe med andre saker, for dette har tatt all vår tid. Jeg er glad alle dokumenter nå er lagt fram, så alle kan få se hva som er gjort, sier hun.

NY SJEF: Henriette Westrin sier til Dagbladet at hun ser fram til å jobbe som statssekretær for Kristin Halvorsen.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
NY SJEF: Henriette Westrin sier til Dagbladet at hun ser fram til å jobbe som statssekretær for Kristin Halvorsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

På spørsmål om hun tar selvkritikk for noe, svarer hun at hun ønsker å rette fokuset framover.

- Det viser seg at en del tildelinger har skjedd i strid med regelverket. Line Gaare Paulsen, Kristin Halvorsen og jeg skal sammen rydde opp i dette nå, legger hun til.

- Han tok ansvar Westhrin har vært statssekretær for Kristin Halvorsen tidligere, og sier at hun ser fram til å være det igjen.

- Hun er en dreven politiker og er en knakende bra dame å jobbe for, og jeg er sikker på at vi kommer til å holde trykket oppe.  

Også om sin gamle sjef har hun bare gode ord:  

- Lysbakken har gjort mye bra som statsråd, og har satt spor etter seg blant annet innen integrering og barnevern. Men nå var det ikke mulig for ham å fortsette å jobbe med de sakene som var viktige for ham. Han tok derfor ansvar og gikk av, noe som viser at han også i tøffe situasjoner tar styring og har tanker om hvordan man bør gå videre. Det gjør ham ikke til en dårligere kandidat som SV-leder, sier Westhrin.