Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke ha fanger

USA vil unngå krigsfanger. Derfor får Iraks soldater et tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske invasjonshæren tilbyr kapitulasjonsavtaler til irakiske offiserer på veien til Bagdad. De får muligheten til å beholde pistolen og returnere til brakka.

Hensikten er å slippe å drasse på titusenvis av krigsfanger under framrykningen mot Saddam Husseins palasser, skriver Washington Post i dag.

Derfor gir USA fienden et valg: Hvis dere oppgir alle tyngre våpen og lover å holde dere i ro, slipper dere fangenskapet.

Amerikanerne har allerde formidlet tilbudet til motstanderen via flygeblad, radio, epost og via mellommenn.

På spørsmål om noen har slått til svarer generalløytnant James Conway på den amerikanske basen Camp Commando i Kuwait:

- Vi tror det vil skje i noen tilfeller.

Han mener irakiske offiserer kan bli fristet av utsikten til å beholde en begrenset kommando over soldatene sine, framfor en ydmymkende kapitualsjon og krigsfangenskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling