Vil ikke ha Heimlys penger

Ari Behns eksvenn Per Heimly solgte Ari-bilder til Se & Hør. Nå vil han gi honoraret, 100.000 kroner, til Fattighuset. Men de vil ikke ha «Judas-pengene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotografen Heimly og kommende brudgom Ari Behn var en gang svært gode venner. Nå er forholdet iskaldt. Bedre ble det ikke da Heimly solgte private bilder han hadde tatt av Ari til ukebladet Se & Hør.

Behn angrep på en pressekonferanse i Trondheim i dag eksvennen for dette.

Det har væt spekulert i at Heimly fikk flere hundre tusen kroner for disse bildene, der Ari blant annet framstår i bar overkropp.

Det riktige beløpet skal være 100.000 kroner, og disse pengene har Heimly donert til Fattighuset.

- JEg har et vanskelig år bak meg og vet noe om hvordan det er å leve som fattig. Derfor har jeg bestemt meg for å gi pengene jeg tjente på dette billedsalget til et godt formål. De går til Fattighuset i Oslo, sier Heimly.

Han vet at pengene vil bli godt forvaltet hos denne institusjonen som jobber blant de svakest stilte i samfinnet.

Problemet er bare at Fattighuset kvier seg for å ta i mot gaven.

- Når man går bak ryggen på en annen og sender ut sjofle bilder, er ikke Fattighuset et sted man bare kan kaste penger til, sier hun til NTB.

Kort etter at det ble kjent at Heimly ville donere pengene onsdag kveld, var reaksjonen mer avventende. Overraskelsen var stor fordi fotografen valgte å gi Fattighuset nyheten via TV 2. Etter en diskusjon internt var imidlertid saken klar:

- Skal vi få respekt, kan vi ikke ta imot disse pengene, sier Wilson.

Heimly sier til TV2 at han flere ganger har diskutert salg av disse bildene med Ari selv. Diskusjonen skal ifølge Heimly mer ha dreid seg om hvem de skulle selges til, ikke om de skulle selges.

- Jeg ville aldri solgt bilder som kunne skadet Ari, sier brudgommens tidligere venn.

Heimly ønsker også å ønske Ari og Märtha lykke til med bryllupet. Selv kommer han ikke, selv om han etter eget sigende er invitert.

- Det ville vel blitt litt feil av meg å møte opp der. Men jeg ønsker dem alt godt og håper de får en fantastisk opplevelse, sier Heimly.

  • Ari Behn har også en gang sjenket en større pengesum til Fattighuset. Oppgjøret han fikk av Petter Stordalen og Choice Hotels etter å ha blitt brukt i en reklamekampanje for hotellkjeden, gikk til nettopp Fattighuset.

    Her kan du lese mer om Fattighuset.

    Les pressemelding fra Per Heimly.

NY GAVE:Marit Tømmeraas, Fattighusets ildsjel, kan registrere ei ny gave, denne gang fra Ari-fotografen Per Heimly. Men pengene er ikke velkomne.