Oslo og Viken:

Vil ikke ha inngripende tiltak

Oslo og kommuner i Viken møter helseministeren om tiltak torsdag.

ORDFØRER I ULLENSAKER: Eyvind Jørgensen Schumacher. Foto: Ullensaker kommune
ORDFØRER I ULLENSAKER: Eyvind Jørgensen Schumacher. Foto: Ullensaker kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kommer til å gi en situasjonsbeskrivelse av i Ullensaker. Så regner jeg med at vi får en situasjonsbeskrivelse av hele regionen, det er særlig Akershus universitetssykehus (Ahus) som er relevant for oss, sier ordfører i Ullensaker kommune i Viken, Eyvind Jørgensen Schumacher.

Han sitter torsdag ettermiddag sammen med Oslo og kommuner i Viken i et tiltaksmøte med helseminister Ingvild Kjerkol. Det vil bli en corona-pressekonferanse med regjeringen klokka 16.

Dagbladet er kjent med at det kommer både nasjonale og regionale tiltak mot coronasmitte torsdag. Etter det NRK forstår, kan det bli en antallsbegrensning på 100 personer på private arrangementer.

- Stor byrde

Ullensaker har høyere smitte enn de har hatt noen gang tidligere, men ordføreren understreker at sykehusinnleggelsene er lave.

Schumacher håper ikke på tiltak som påvirker arbeidsplasser, psykisk helse og sosialt.

- Befolkningen i vår region har levd med høye smittetall over to år og har levd med en høy tiltaksbyrde som har kostet mye for arbeidsplasser, psykisk og sosialt liv. Særlig for barn og unge. Det har vært kutt i fritidstilbud over lang tid. Så sånn som situasjonen er for kommunenes del, så håper jeg at det ikke blir innført tiltak som får den type omkostninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.