Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke ha Lars-Jacob

Det er stor misnøye med at ledelsen i NRK TV-sporten har engasjert Lars-Jacob Krogh som vert for helgesendingene utover våren. - Han er ikke sportsfaglig god nok, sier fungerende klubbleder Tord Bertinussen. Sammen med resten av sportsredaksjonen reagerer han sterkt på ledelsens grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener at Lars-Jacob Krogh ikke kan nok om sport til å lede sendingene. Det er ikke så enkelt å planlegge og lede ni timer på lørdag og ni timer på søndag, sier Bertinussen, som mener ledelsen burde diskutert Kroghs overgang med redaksjonen.

- Men teller det ikke at TV-sporten får en medarbeider med bred erfaring?

- Jo, men når har han jobbet med sport før? Dette er et fag, ikke bare noe man gjør. Vi tar det veldig alvorlig, sier Bertinussen.

Dobbeltrolle

NRK-veteranen Lars-Jacob Krogh er ikke ansatt i noen spesiell avdeling i NRK, men tilhører kringkastingssjefens stab. Han er flyttet fra Dagsnytt Atten i P2 til TV-sporten for å avvikle de lange direktesendingene i helgene. Samtidig har ledelsen bestemt at avvikleren også skal fungere som vaktsjef.

- Det er ikke mulig å både være vaktsjef og programleder. Mye kan skje underveis, og det gjør den som sitter i studio, ute av stand til å gjøre begge jobbene. Denne ordningen gikk vi bort fra for noen år siden fordi den ikke fungerte, og det er en situasjon vi ikke vil ha på nytt igjen, sier Bertinussen.

«Verdt å prøve»

Men Tor Aune, TV-sportens leder, har en helt annen oppfatning.

- Jeg mener at dette er verdt å prøve. Lars-Jacob Krogh har en veldig bred erfaring som programleder og vaktsjef, og han er også en nyhetsjournalist som har et godt forhold til sport. Han skal binde sammen sendingen, og ekspertkommentatorene tar seg av kommentarene. Jeg mener Lars-Jacob Krogh kan tilføre helt andre ting, han kan lede debatter og ta opp idrettspolitiske temaer. Dessuten får vi også muligheten til å avlaste en stab som allerede er hardt belastet i helgene, sier Aune.

Lars-Jacob Krogh var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.