- Vil ikke ha noen av din slekt her

Stenges ute fra campingplasser fordi de er tatere. - Like ille diskriminering som for 50 år siden, sier musiker Elias Akselsen (59)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henning Gustavsen, styremedlem i Taternes Landsforening, anmelder en campingplass i Kongsvinger for rasediskriminering og ærekrenkelse.

- Dette opplever vi hver sommer. Men nå har vi bestemt oss for at det må ta slutt, sier Gustavsen til Dagbladet.no.

Den populære musikeren Elias Akselsen (59) er en av Norges mest kjente tatere. Han har selv opplevd utstenging fra flere campingplasser.

- Dem sier det rett ut: Vi får ikke slippe inn fordi vi er tatere. For meg er ikke tater et skjellsord, men for andre virker det slik. Jeg trodde ikke dette skulle finnes holdninger som dette i 2007, men diskrimineringa er like ille som for 50 år siden, sier Akselsen til Dagbladet.no.

På tur med familien

Henning Gustavsen anmelder Sigernessjøen Camping Hytter & Golf fordi han og familien hans ble kastet ut fra campingplassen.

- Vi skulle overnatte på campingplassen fordi vi hadde noen ærender i Kongsvinger, sier Gustavsen, som bor i Rakkestad i Østfold.

- Jeg kjørte inn, spurte om det var ledig plass, og registrerte meg. Jeg fikk en plass på en liten høyde, kjørte på plass vogna og la barna mine. Da jeg gikk tilbake for å betale fikk jeg plutselig beskjed om at det var fullt, og at vi måtte reise, sier Gustavsen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.