- Vil ikke ha Norge som fredsmeklere

En tjenestemann sier de ikke lenger vil at Norge skal ha en rolle.

2006: Utviklingsminister Erik Solheim var involvert i fredsmeklingen på Sri Lanka, på bildet i samtale med det som i 2006 var tamiligrenes sjefsforhandler, S.P. Thamilselvan. Nå vil ikke Sri Lanka lenger ha norske forhandlere med i fredsprosessen. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi/Scanpix
2006: Utviklingsminister Erik Solheim var involvert i fredsmeklingen på Sri Lanka, på bildet i samtale med det som i 2006 var tamiligrenes sjefsforhandler, S.P. Thamilselvan. Nå vil ikke Sri Lanka lenger ha norske forhandlere med i fredsprosessen. Foto: AP/Salvatore Di Nolfi/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sri Lanka ønsker ikke lenger at Norge skal ha en rolle som fredsmekler i landet, sier en tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

- Regjeringen anser at det ikke lenger er rom for Norge til å opptre som fredsmekler, sier tjenestemannen og legger til at det ble sendt et formelt brev til Norge mandag. Sri Lanka ba Norge innta rollen som fredsmekler i januar 2000, og med norsk hjelp ble det fremforhandlet en våpenhvile mellom myndighetene og LTTE i februar 2002.

Men det siste året har igjen kampene rast med full styrke på Sri Lanka, og regjeringshæren er nå i ferd med å knuse LTTE-opprørerne.
En gruppe tamilske demonstranter stormet søndag den srilankiske ambassaden i Oslo, noe som har fått myndighetene i Colombo til å reagere kraftig.

Sri Lankas ambassadør Esala Weerakoon er svært kritisk til at sikkerheten sviktet slik at demonstranter tok seg inn i ambassaden. Det var umiddelbart uklart om mandagens utspill fra Colombo har forbindelse med søndagens uro i Oslo.

NTB