Vil ikke ha ny etterforskning

Politimesteren i Haugesund vil ikke sette i gang en ny fullstendig etterforskning av drapet på Birgitte Tengs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kan derimot bli aktuelt med nye analyser.

- «Birgitte-saken» er undergitt en omfattende og grundig etterforskning og det var, i februar 1997, grunnlag for å sikte vedkommende som senere ble tiltalt og frifunnet, skriver Odd Magne Haaversen ved Haugesund politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokaten ved Haugesund politidistrikt har foretatt en gjennomgang av dokumentene i saken. Konklusjonen man trekker er at de aller fleste spørsmål og problemstillinger som reises i forsvarerens begjæring er besvart i etterforskningsdokumentene og dermed var kjent da saken ble ført i lagmannsretten, fremgår det av pressemeldingen.

- Analysemetodene antas å være kommet lenger i dag enn for noen år tilbake. Politimesteren har derfor besluttet å undersøke hvilke svar man kan forvente å få av ny viten på det tekniske området. Dersom nye opplysninger fremkommer vil man anmode om at det foretas ytterligere analyser, sier Odd Magne Haaversen.

Birgitte Tengs ble funnet drept på et jorde nær Gamle Sundvei like ved Kopervik på Karmøy i Rogaland om morgenen den 6. mai 1995.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer