Vil ikke ha ny etterforskning

Politimesteren i Haugesund vil ikke sette i gang en ny fullstendig etterforskning av drapet på Birgitte Tengs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan derimot bli aktuelt med nye analyser.

- «Birgitte-saken» er undergitt en omfattende og grundig etterforskning og det var, i februar 1997, grunnlag for å sikte vedkommende som senere ble tiltalt og frifunnet, skriver Odd Magne Haaversen ved Haugesund politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokaten ved Haugesund politidistrikt har foretatt en gjennomgang av dokumentene i saken. Konklusjonen man trekker er at de aller fleste spørsmål og problemstillinger som reises i forsvarerens begjæring er besvart i etterforskningsdokumentene og dermed var kjent da saken ble ført i lagmannsretten, fremgår det av pressemeldingen.

- Analysemetodene antas å være kommet lenger i dag enn for noen år tilbake. Politimesteren har derfor besluttet å undersøke hvilke svar man kan forvente å få av ny viten på det tekniske området. Dersom nye opplysninger fremkommer vil man anmode om at det foretas ytterligere analyser, sier Odd Magne Haaversen.

Birgitte Tengs ble funnet drept på et jorde nær Gamle Sundvei like ved Kopervik på Karmøy i Rogaland om morgenen den 6. mai 1995.

(NTB)