Her er russere uønsket:

- Vil ikke ha russere på våre hotell

Hotelleier Idar Gabrielsen åpner dørene for ukrainere, men ønsker ingen russere boende på hotellet. Til Dagbladet sier han at de som foretak ikke har brutt noen lov.

UØNSKET: Enter Viking Hotel i Tromsø gir gratis losji til ukrainske flyktninger, men ønsker ingen russere boende. Foto: Google Maps
UØNSKET: Enter Viking Hotel i Tromsø gir gratis losji til ukrainske flyktninger, men ønsker ingen russere boende. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hotellet Enter Viking i Tromsø tilbyr gratis losji til ukrainere - og økonomisk støtte til det krigsrammede landet.

Hotelleier Idar Gabrielsen skal også donere 100 000 norske kroner til landet som så mange nå flykter fra, skriver Tromsoby - et nyhetssted underlagt avisa Nordlys.

I et intervju med avisa sier Gabrielsen at ett av kjedens fem hoteller i Tromsø for tida ikke er i drift. Han ønsker derfor å åpne Enter Backpack Hotel for ukrainere på flukt fra hjemlandet.

- Tanken var at vi kan stille det til disposisjon for flyktninger. Det brukes i dag som et hybelhus med noen få beboere, men det har felles kjøkken og god plass til flere. Og det passer fint til formålet. Vi stiller det gratis til disposisjon for Tromsø kommune, og vi kan også stille med gratis tolk, sier Gabrielsen.

- Det er et tydelig signal

Tross den hyggelige gesten til ukrainere, går det fram av en plakat at russere ikke er ønsket velkommen på det fire etasjes høye hotellet i Tromsø sentrum.

Tromsoby beskriver plakaten, prydet med det ukrainske flagget, som henger godt synlig i resepsjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer