- INGEN SÆRLOV: Regjeringen vil ikke ha en særlov som begrenser åpenheten om 22. juli-kommisjonens arbeid, ifølge statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Her går kommisjonens lederAlexandra Bech Gjørv i land fra MS «Thorbjørn» etter en befaring på Utøya.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- INGEN SÆRLOV: Regjeringen vil ikke ha en særlov som begrenser åpenheten om 22. juli-kommisjonens arbeid, ifølge statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Her går kommisjonens lederAlexandra Bech Gjørv i land fra MS «Thorbjørn» etter en befaring på Utøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Vil ikke ha særlov for 22. juli-kommisjonen

Sier statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ikke ha en særlov som begrenser åpenheten om 22. juli-kommisjonens arbeid. Dette opplyser statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor til NTB.

- Da 22. juli-kommisjonen ble nedsatt, vurderte vi nøye spørsmålet om offentlighet. Vi ønsker generelt stor grad av åpenhet, spesielt i denne saken, som er av stor allmenn interesse og betydning. Derfor er vi også skeptisk til en særlov om unntak fra offentlighetsloven, sier Schjøtt-Pedersen.

Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene ha uformelle sonderinger med partiene på Stortinget om dette.

- Vi legger vekt på nær kontakt med Stortinget, det har vi hatt hele veien. Med mindre partiene har sterke ønsker om en slik lov, ønsker vi å holde oss til offentlighetslovens alminnelige bestemmelser, sier Schjøtt-Pedersen.

22. juli-kommisjonens ønske om unntak fra offentlighet gjennom en slik særlov deles av den nasjonale støttegruppen.

(NTB)