MER HELIKOPTERKRANGEL:  Debatten om bruk av politihelikoptre har gått siden 22. juli. Oslo Politiforening vil ikke ha sivile piloter - selv om ingen politifolk har tilfredsstillende kvalifikasjoner. ARKIVFO: Tor Erik Schrøder, SCANPIX.
MER HELIKOPTERKRANGEL: Debatten om bruk av politihelikoptre har gått siden 22. juli. Oslo Politiforening vil ikke ha sivile piloter - selv om ingen politifolk har tilfredsstillende kvalifikasjoner. ARKIVFO: Tor Erik Schrøder, SCANPIX.Vis mer

Vil ikke ha sivile piloter i politihelikoptre

Men ingen politipiloter er kvalifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krangelen om politihelikoptre fortsetter. Politiansatte i Oslo sier nei til at sivile piloter skal sitte bak spakene i politihelikoptre.

Men ingen politifolk tilfredsstiller kravene politiet stiller til pilotene.

Oslo politidistrikt jobber med å sette i drift et ekstra politihelikopter for å få døgnkontinuerlig beredskap. Da pilotstillingene nylig ble utlyst, kom det 60 søknader, skriver VG.

Ingen av søkerne med politibakgrunn tilfredsstiller kravene til å føre et helikopter, ifølge politiinspektør Ole Vidar Dahl.

- Denne problemstillingen er vurdert tidligere av blant annet Politidirektoratet, og man er kommet fram til at sivile piloter kan brukes i denne typen tjeneste. I søkeprosessen har vi ingen med politibakgrunn som tilfredsstiller kravene, sier Dahl til VG.

Oslo politiforening, som organiserer 2.700 ansatte i Oslo, mener det nye helikopteret skal flys av en politiutdannet pilot.

- Politi, selvsagt - Selvsagt må det være slik at politiutdannet personell ansettes som piloter.

- Dette begrunner vi med at politifolk, ifølge politiinstruksen, har en plikt til å påta seg større risiko og ansvar når skarpe oppdrag skal utføres. Denne plikten har ikke sivile piloter.

- De kan vegre seg for å fly dersom de føler at sikkerheten ikke er godt nok ivaretatt, sier leder i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Det nye politihelikopteret vil tidligst være i lufta til sommeren.

(NTB).

 NEI TIL SIVILE PILOTER: 
Forbundsleder i politiet Arne Johannessen (th)  og Forbundsnestleder Sigve Bolstad  og leder i Oslo Politiforening ,Sigve Bolstad, (til venstre) vil ha politifolk som helikopterpiloter selv om ingen av hans egne kolleger var blant de kvalifiserte søkerne. Her sammen med forbundsleder  Arne Johannessen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
NEI TIL SIVILE PILOTER: Forbundsleder i politiet Arne Johannessen (th) og Forbundsnestleder Sigve Bolstad og leder i Oslo Politiforening ,Sigve Bolstad, (til venstre) vil ha politifolk som helikopterpiloter selv om ingen av hans egne kolleger var blant de kvalifiserte søkerne. Her sammen med forbundsleder Arne Johannessen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer