Vil ikke ha superdepartement

Venstre mener Olje- og energidepartementet vil kvele Miljødepartementet ved en eventuell sammenslåing.

- MÅ AVKLARE: Venstres Gunnar Kvassheim sier SV må bestemme seg for hva de mener om et olje- og miljøverndepartement. Foto: Regjeringen.no
- MÅ AVKLARE: Venstres Gunnar Kvassheim sier SV må bestemme seg for hva de mener om et olje- og miljøverndepartement. Foto: Regjeringen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Venstres Gunnar Kvassheim, ber SV og regjeringspartiene avklare sitt synspunkt på Åslaug Hagas forslag om å slå sammen Miljødepartementet og Olje- og energidepartementet under en supermiljøminister.

Tre svar
Han sier SV har stått fram med tre forskjellige standpunkter i spørsmålet.

— Først snakket Hallgeir Langeland varmt for forslaget. Så snakket jeg med statssekretær Heidi Sørensen som var tydelig imot, nå går Erik Solheim ut og sier noe midt imellom. En må kunne forvente at i hvert fall statsråd og statssekretær kan mene det samme, sier Kvassheim til Dagbladet.

Solheim sa i gårsdagens Dagbladet at han vil åpne for en debatt rundt en sammenslåing, og kritiserte olje- og energidepartementet for å ikke ha nok miljøfokus.

Ber om avklaring
— Jeg er helt sikker på at de sterke oljeinteressene vil dominere. Vi vet at miljøinteressene ofte blir nedprioritert, og det vil det fortsette med ved denne typen sammenslåing, sier stortingsrepresentanten Kvassheim fra Rogaland.

— Samrøre
— Problemet er et embetsverk som er i sterk samrøre med industrien. Hvis regjeringen mener olje- og energidepartementet ikke har god nok miljøprofil, må den heller gjøre noe med den politiske ledelsen, sier Kvassheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer