Vil ikke identifisere draps-siktet

Politiet i Kongsvinger vet foreløpig ikke hvor den 32 år gamle irakeren, som er siktet for drapet på Cathrine Halvorsen, befinner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verken fra Norge eller utlandet har vi fått noen reaksjon på vår interne etterlysning om hvor mannen kan oppholde seg, sier politiadvokat Rolf Thoresen til NTB.

Ifølge TV 2 Nettavisen skal den ettersøkte asylsøkeren ha flyktet til Oslo. Avisen viser til kamerater av den drapssiktede som hevder at han holder seg skjult hos en venn.

Spørsmålet om politiet skal etterlyse siktede med navn og foto, blir fortløpende vurdert.

- Men vi vil ikke gå ut med slike detaljer før vi har mottatt svar på DNA-prøver fra Rettsmedisinsk institutt. Dessuten skal vi fortsatt avhøre vitner som kan gi et bilde av den siktedes bevegelser nær åstedet, sier politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Venter DNA-svar

Thoresen sier at politiet neppe før lørdag får svar fra Rettsmedisinsk institutt på DNA-spor fra åstedet. Det er såkalte situasjonsspor - tekniske spor på åstedet - som knytter den siktede opp mot ugjerningen, og det er årsaken til at mannen er siktet, sier Thoresen.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) har den siktede irakeren ingen kjent voldelig bakgrunn. Men ifølge TV 2 skal mannen være knyttet til flere voldelige episoder i Tyskland, hvor han skal ha oppholdt seg før han kom til Norge.

Informasjonssjef Geir Løndal i UDI sier til NTB at direktoratet nå jobber med alle sider av saken om irakeren for å kartlegge fakta om ham.

Forlot Kongsvinger

Cathrine Halvorsen, som var sterkt bevegelseshemmet på grunn av cerebral parese, ble funnet drept i sin leilighet onsdag i forrige uke. Politiet har hittil ikke ønsket å gi nærmere detaljer om hvordan hun er drept og hvordan det så ut på åstedet.

Samme dag skal den 32 år gamle irakeren ha forlatt Kongsvinger, hvor han har bodd på det statlige asylmottaket siden januar i år. I høst fikk han en midlertidig jobb på bedriften Aktør, hvor også Halvorsen jobbet.

Politiet tror at irakeren er identisk med den personen som vitner har forklart tok dusj i Halvorsens leilighet dagen før hun ble funnet drept.

Thoresen sier at telefonsamtalen fra avdødes leilighet tirsdag kveld klokka 22.30, var til en venn av avdøde.

- Denne personen er ikke den siktede, sier Thoresen.

(NTB)