Pence i brev til Pelosi:

Vil ikke kaste Trump

I et brev til Nancy Pelosi skriver visepresident Mike Pence at han ikke kommer til å utløse det 25. grunnlovstillegget og avsette Donald Trump.

LAR SEG IKKE PRESSE: Visepresident Mike Pence kommer ikke til å avsette Donald Trump. Det opplyser han i et brev til Nancy Pelosi. Foto: NTB.
LAR SEG IKKE PRESSE: Visepresident Mike Pence kommer ikke til å avsette Donald Trump. Det opplyser han i et brev til Nancy Pelosi. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Representantenes hus vedtok i natt et resolusjonsforslag som ber USAs visepresident Mike Pence om å avsette Donald Trump.

Pence lar seg derimot ikke presse av den grunn.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

I et brev til flertallsleder i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, skriver Pence at han ikke kommer til å utløse det 25 grunnlovstillegget, og avsette Trump.

- Jeg mener ikke at en slik handling er i vår nasjons beste interesser, og jeg mener heller ikke at det er i tråd med grunnloven, skriver visepresidenten i brevet.

Brevet ble kjent med avstemningen i Representantenes hus foregikk.

Pence skriver videre i brevet at mekanismen ikke bør brukes som «straff eller maktran». Han skriver at det er ment for tilfeller der «en president er helsemessig eller mentalt ute av stand» til å utføre jobben.

Trump om riksrett: - Helt latterlig. Vis mer

Grunnlovstillegget gir visepresidenten mulighet til å kaste den sittende presidenten Donald Trump dersom han mener at Trump er uegnet til å gjøre jobben sin.

I brevet understreker Pence at Trump-administrasjonen nå jobber mot en fredelig maktoverførelse. Han ber samtidig Pelosi og andre kongressmedlemmer om å «senke tonen og temperaturen».

Flertallsleder Pelosi har krevd at visepresidenten sikrer seg flertall fra regjeringen for å erklære Trump «uskikket» til å lede USA.

Det var ventet at Pence ikke kom til å kaste Trump etter at de to blant annet skal ha hatt et møte i Det hvite hus mandag.

Ifølge medier hadde de to da «en god samtale». Det var første gang de to pratet sammen siden angrepet på Kongressen onsdag 6. januar.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer