Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke kommentere hva han fikk vite om «Scandinavian Star»-brannen

- Ikke utenkelig at den danske skipsinspektøren blir innkalt til formell forklaring.

 GRANSKER FOR STORTINGET:  Sorenskriver Frank K. Karlsen og kommisjonens sekretariat møtte den pensjonerte danske skipsinspektøren på Stortinget i dag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
GRANSKER FOR STORTINGET: Sorenskriver Frank K. Karlsen og kommisjonens sekretariat møtte den pensjonerte danske skipsinspektøren på Stortinget i dag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens den pensjonerte danske skipsinspektøren Flemming Thue Jensen (72) bruker betegnelsen «ett fantastisk møte», er lederen av Stortingets nyoppnevnte granskingskommisjon etter «Scandinavian Star»-brannen mer avmålt etter mandagens uformelle møte på Stortinget bak lukkede dører.

- Vi er i en tidlig fase, som i all hovedsak omhandler informasjonshenting. sier kommisjonsleder, sorenskriver Frank K. Olsen, til TV 2.

Thue Jensen hevdet i helgen at to medlemmer av mannskapet startet brannen om bord i «Scandinavian Star».

Til Danmarks Radio søndag kveld at han ville ha «mye mer å fortelle» i møtet med kommisjonen mandag.

- Alle opplysninger som vedrører brannen på «Scandinavian Star», vil være av interesse for kommisjonen. Opplysningene fra Thue Jensen føyer seg inn i denne rekken, sier Olsen.

Han ønsker ikke å kommentere hva den tidligere skipsinspektøren har fortalt kommisjonens sekretariat.

- Det får vi komme tilbake til når vi inngir rapporten i 2017, sier Olsen, som legger til at de vil ta tak i opplysningene fra Thue Jensen og sammenholde med øvrig informasjon.

Formell forklaring
- Så det er ikke utenkelig at Thue Jensen blir innkalt til å avgi en formell forklaring for kommisjonen, sier Olsen.

Sorenskriveren fra Tromsø leder kommisjonen, som har disse øvrige medlemmene:

Advokat Elisabeth Roscher (53), Oslo, orlogskaptein Frode Singstad (56), Trondheim, beredskapssjef Torstein Nielsen (53), Stavanger, fagdirektør Hildegunn Bjerke (43), tidligere stortingsrepresentant Sonja Irene Sjøli (66), Minnesund, professor Tine Jensen (58), Nittedal og sjefingeniør Svein Erik Jacobsen (65), Høvik.

— Nå kan sannheten få komme fram, og det tror jeg den vil gjøre. Det er det eneste jeg bryr meg om, sier Thue Jensen som er forberedt på å møte til flere samtaler med kommisjonen.
Thue Jensen var blant de aller første som kom inn i den brannherjede ferja etter at den var blitt slept til Lysekil i Sverige i april 1990.

(NTB/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media