Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke la seg avhøre

Den 41 år gamle mannen som er siktet for drapet på Anne Slåtten i Førde, nekter å la seg avhøre. Han vil først ha innsyn i flere av politiets dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har mottatt en faks fra forsvareren til den siktede hvor det går fram at han ikke vil la seg avhøre før han får mer dokumentinnsyn, sier lensmann Kjell Fonn i Førde.

Han sier at politiet vurderer fortløpende hvorvidt den siktede skal få større dokumentinnsyn.

- Det er en taktisk vurdering vi gjør fortløpende, og jeg vil ikke si noe om hva vi kommer til å gjøre, sier Fonn.

Lokk på saken

Lensmannen vil heller ikke si noe særlig om hva som er kommet fram i etterforskningen i løpet av helgen.

- Vi har avhørt flere personer i den siktedes omgangskrets. Av etterforskningshensyn vil vi ikke sin noe om hva som er blitt sagt i avhørene, sier Fonn.

Han forteller at det er kommet inn mye informasjon som politiet nå behandler, men vil ikke si noe om opplysningene fra avhørene har styrket eller svekket politiets mistanke mot den siktede 41-åringen.

- Vi er stadig interessert i å komme i kontakt med personer som var i kontakt med siktede i tiden rundt drapstidspunktet, sier lensmanen.

Den siktede ble lørdag overført til Ålesund fengsel. NTB lyktes søndag kveld ikke med å komme i kontakt med mannens forsvarer, advokat Ivar Blikra.

Ikke sjekket ennå

Politiet har ennå ikke sjekket om 41-åringen, var på jobb den morgenen drapet ble oppdaget og den såkalte hettemannen ble sett.

- Arbeidsgiver har vært utilgjengelig i helgen fordi han har vært bortreist, men han vil bli kontaktet så snart han kommer tilbake, sier Fonn.

Arne Storm, som er daglig leder ved Sunnfjord Sag og Høvleri der siktede jobber, sier til VG at politiet ikke har stilt spørsmål om den siktede 41-åringens alibi for mandagsmorgenen da hettemannen ble sett.

Hettemannen ble sett av et vitne, som har fortalt til politiet at han så en mann komme ut fra skogholtet ved Førdehuset om morgenen 7. juni, ett døgn etter at Slåtten ble drept og tre og en halv time før hun ble funnet av letemannskapene. Mannen var iført en sort hettegenser og mørke benklær.

Politiet beskriver hettemannen som et mysterium.

(NTB)

Anne Slåtten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media