FORTSETTER IKKE: Hellas´ statsminister Georgios Papandreou bekrefter at han ikke vil fortsette i jobben etter at en ny koalisjonsregjering er dannet. Foto: AFP/Scanpix
FORTSETTER IKKE: Hellas´ statsminister Georgios Papandreou bekrefter at han ikke vil fortsette i jobben etter at en ny koalisjonsregjering er dannet. Foto: AFP/ScanpixVis mer

- Vil ikke lede landets neste regjering

Georgios Papandreou bekrefter at han går av som statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hellas' statsminister Georgios Papandreou sier til sine regjeringskolleger at han ikke er interessert i å lede landets neste regjering, melder NTB.

Dermed bekrefter han meldinger fra CNN fra tidligere i dag om at han kommer til å trekke seg etter at en ny koalisjonsregjering er dannet.

- Det vil bli en ny regjering snart, kanskje allerede i dag, sa han.

- En ny regjering må være på plass snart. Og når jeg sier snart, mener jeg i dag, ikke i morgen, sa Papandreou, ifølge en kunngjøring fra statsministerens kontor, melder NTB.

Papandreou har sagt at han ikke ville gå før landet har en samlingsregjering, og han påpekte til regjeringsmedlemmene at det ikke bør avholdes valg før i februar eller mars.

Koallisjonsregjeringen er ment å samle det gjeldsherjede landet som har vært lammet av en rekke streiker og politisk handlingslammelse. Før møtet mellom partiene i dag, uttalte opposisjonsleder Antonis Samaras følgende:

- Jeg kan føle smerten til det greske folket. Alle må nå opptre ansvarlig og kommunisere stabilitet til folkene i Europa og vårt eget land og folk, sa Samaras.

Papandreou og opposisjonslederen Antonis Samaras skal møte presidenten klokken 19.30 i kveld norsk tid. Det er statsministeren som har bedt om møtet.

Papandreou er svært kontroversiell både på hjemmebane og i EU etter at han foreslo at Hellas skulle avholde en folkeavstemning om den nye krisepakken til EU.

Etter massivt press ga han opp ideen om folkeavstemning.

Dagbladet kommer med mer.