Vil ikke leke med Hagen

På sin første dag som Unge Høyre-leder fyrer Ine Marie Eriksen (24) av en kraftsalve mot Carl I. Hagen og Frp: - Hagen viser et grusomt intolerant menneskesyn i sine holdninger til innvandrere. Selv mener hun Norge uten problem kan ta inn 20000- 30000 kvoteflyktninger hvert år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mer human flyktningpolitikk er en av hjertesakene til den første kvinnelige Unge Høyre-lederen etter Kaci Kullmann Five.

Avviser samarbeid

Og det er ingen som provoserer henne mer enn Frp-leder Carl I. Hagen.

I motsetning til moderpartiet og Høyre-sjef Jan Petersen, avviser hun ethvert regjeringssamarbeid med Frp.

- Hagens menneskesyn er lite tolerant, og jeg tror ikke at det vil forandre seg de neste to åra, sier Ine Marie Eriksen.

Stempler grupper

- I dag har vi stor arbeidsinnvandring fra Sverige og Danmark, men så snart det er snakk om mennesker med en annen hudfarge, blir det et problem for Hagen. Da reiser nakkehårene hans seg. Han stempler grupper av mennesker på en måte som ikke hører noe sted hjemme. Han er glad for at nordmenn i Minnesota feirer 17. mai, men tåler ikke at iranere feirer nasjonaldagen sin i Oslo. Dette er ikke menneskevennlige holdninger, mener den nyvalgte Unge Høyre-lederen.

Etter at Høyre tok et oppgjør med Frp's holdning til innvandrere i kommunevalgkampen i fjor, har ikke Jan Petersen utelukket Hagen i spørsmålet om regjeringssamarbeid etter valget neste år. Det er bare Ap som Petersen ikke kunne tenke seg som partner.

På reservebenken

- Jeg hadde faktisk forventet at man fulgte opp den offensive linja i forhold til Frp. Men Hagen er vel ikke den første Jan kan tenke seg å samarbeide med, han sitter vel litt på reservebenken, sier Eriksen.

Den nye kvinnelige Høyre-kometen har også et langt mer liberalt syn på norsk flyktningpolitikk enn moderpartiet.

- 1500 kvoteflyktninger er veldig lite. Det burde ikke være noe problem å ta inn 20000- 30000. Norge har både penger, plass og muligheter til dette, og det er ille at vi ikke tar det ansvaret vi har, mener Ine Marie Eriksen.

Bør benyttes

Hun understreker at innvandrere og flyktninger er ressurser vi bør benytte oss av, framfor å se på dem som et problem.

- Dette er flinke akademikere, bilmekanikere og snekkere vi har bruk for. Det blir feil å bare sette dem på et mottak uten å benytte oss av disse ressursene. Dessuten er det ikke rart at det blir litt uro og problemer på disse stedene - man kan jo prøve å sette seg på en campingplass i tre år og se hvor festlig det er.

NYTT PUST: Unge Høyres nye leder, Ine Marie Eriksen (24) er ikke redd for å ta et oppgjør med Carl I. Hagens syn på innvandrere.