Vil ikke leke med Hagen

På sin første dag som Unge Høyre-leder fyrer Ine Marie Eriksen (24) av en kraftsalve mot Carl I. Hagen og Frp: - Hagen viser et grusomt intolerant menneskesyn i sine holdninger til innvandrere. Selv mener hun Norge uten problem kan ta inn 20000- 30000 kvoteflyktninger hvert år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mer human flyktningpolitikk er en av hjertesakene til den første kvinnelige Unge Høyre-lederen etter Kaci Kullmann Five.

Avviser samarbeid

Og det er ingen som provoserer henne mer enn Frp-leder Carl I. Hagen.

I motsetning til moderpartiet og Høyre-sjef Jan Petersen, avviser hun ethvert regjeringssamarbeid med Frp.

- Hagens menneskesyn er lite tolerant, og jeg tror ikke at det vil forandre seg de neste to åra, sier Ine Marie Eriksen.

Stempler grupper

- I dag har vi stor arbeidsinnvandring fra Sverige og Danmark, men så snart det er snakk om mennesker med en annen hudfarge, blir det et problem for Hagen. Da reiser nakkehårene hans seg. Han stempler grupper av mennesker på en måte som ikke hører noe sted hjemme. Han er glad for at nordmenn i Minnesota feirer 17. mai, men tåler ikke at iranere feirer nasjonaldagen sin i Oslo. Dette er ikke menneskevennlige holdninger, mener den nyvalgte Unge Høyre-lederen.

Etter at Høyre tok et oppgjør med Frp's holdning til innvandrere i kommunevalgkampen i fjor, har ikke Jan Petersen utelukket Hagen i spørsmålet om regjeringssamarbeid etter valget neste år. Det er bare Ap som Petersen ikke kunne tenke seg som partner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer