Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke lese om seg selv

- Han vil heller se naturprogrammer, sier forsvarer Tor Erling Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Har du tips eller opplysninger Dagbladet kan ha nytte av i Lommemannen-saken? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

SKI (Dagbladet.no): Den lommemann-siktede 55-åringen fra Bergen fikk i dag fire nye uker i fengsel, etter et nytt fengslingsmøte i Follo tingrett i Ski i Akershus.

Politiet ba om fire nye uker med brev- og besøkskontroll basert på den samme siktelsen som i forrige runde, men fikk det ikke som de ville.  Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, konkluderte retten ved dommer Harald B. Anderssen.

Vil se naturprogram

Forsvarer Tor Erling Staff var svært fornøyd med at hans klient slipper brev- og besøkskontroll.

- Han ønsker ikke å følge med på hva som kommer på nyhetene om denne saken og han ønsker ikke å lese om seg selv. Han har lyst til å se på naturprogrammer og liknende, sa Staff etter at fengslingsmøtet var ferdig.

55-åringen ønsker ikke å få besøk av noen i fengslet, til tross for at dette nå er mulig.

- Men han er glad for å kunne ta opp kontakten med sin ekskone og sine to barn, sier Staff.

MØTTES IGJEN: Påtaleansvarlig for politiet, Jorid Kile Berg, og den siktedes forsvarer Tor Erling Staff møttes på nytt i retten i dag. Dette bildet er tatt fra forrige fengslingsrunde for fire uker siden. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
MØTTES IGJEN: Påtaleansvarlig for politiet, Jorid Kile Berg, og den siktedes forsvarer Tor Erling Staff møttes på nytt i retten i dag. Dette bildet er tatt fra forrige fengslingsrunde for fire uker siden. Foto: Lise Åserud/SCANPIX Vis mer

Politiet har påkjærte kjennelsen på stedet.

- Vi er uenige med retten i forhold til bevisforspillelsefaren. Derfor anket vi avgjørelsen, sa påtaleansvarlig Jorid Kile Berg.

De ønsker å holde siktede varetektsfengslet fram til en eventuell hovedforhandling.

- Det ideelle for oss ville vært det, men når vi kan vente oss en hovedforhandling er alt for tidlig å si, sa Berg til Dagbladet.no.Første gang

Politiet ønsket at møtet skulle gå bak lukkede dører, av hensyn til ofrene i saken.

Men etter en lengre diskusjon bestemte retten at presse og publikum kunne være tilstede, mot at det ble referatforbud fra dagens fengslingsmøte.

Den siktede 55-åringen ble selv overrasket over at fengslingsmøte skulle være åpent for media, men Staff mener avgjørelsen var helt riktig.

Det er første gang den siktede måtte stå ansikt til ansikt med pressen. 55-åringen svarte kort og konsist på spørsmålene som ble stilt i retten, og så for det meste rett fram i de tjue minuttene rettsmøtet varte.

image: Vil ikke lese om seg selv

Det er nå litt over en måned siden 55-åringen ble pågrepet i sitt hjem. Han er siktet for til sammen 11 forhold om overgrep mot mindreårige. Politiet mistenker at han kan stå bak opp mot 150 overgrep mot barn de siste 30 åra.

Fotokonfrontasjon

Politiet vil starte de omstridte fotokonfrontasjonene i saken denne uka.

55-åringens forsvarer, Tor Erling Staff, mener tegningene av mannen, samt at han er identifisert på en lang rekke nettsteder, gjør konfrontasjonen meningsløs.

- Hvem som helst kan gå og si at de kjenner ham igjen nå, sa Staff til Dagbladet.no i forrige uke.

Ifølge forsvarer Staff er klienten hans ikke villig til å la seg avhøre med det første.

- Han mener han ikke er skyldig etter siktelsen slik situasjonen er nå, sa Staff, uten at han ønsker å gi noe nærmere begrunnelse om hva som ligger i det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media