Skilsmisse i Kristiansand

Vil ikke lytte til Kristiansand

Kommunalministeren bekrefter overfor Dagbladet: Det er innbyggerne i Søgne og Songdalen - og bare i Søgne og Songdalen - som skal avgjøre framtida til storkommunen Kristiansand. En eventuell folkeavstemning i hele Kristiansand påvirker ikke utfallet av prosessen.

KLAR I SIN DOM: Kristiansand må gjerne ha folkeavstemning, men den påvirker ikke utfallet av skilsmissen i Søgne og Songdalen, forteller Sigbjørn Gjelsvik til Dagbladet. Foto: Lise Åserud / NTB
KLAR I SIN DOM: Kristiansand må gjerne ha folkeavstemning, men den påvirker ikke utfallet av skilsmissen i Søgne og Songdalen, forteller Sigbjørn Gjelsvik til Dagbladet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) bekrefter nyheten overfor Dagbladet tirsdag kveld.

- Det er innbyggerne i Søgne og Songdalen vi er interessert i å høre hva synes om tvangssammenslåingen de ble utsatt for, sier han.

- Regjeringen vil lytte til dem, uansett hva resultatet av folkeavstemningen måtte være, forteller Gjelsvik videre.

Folkeavstemning x 2

Det ble i dag skrevet at Kristiansand kommune kontrer regjeringens ønske om folkeavstemning i Søgne og Songdalen ved å flørte med tanken om en folkeavstemning i hele Kristiansand.

I et slikt scenario er det nær utenkelig med noe annet utfall enn at Søgne og Songdalen forblir i storkommunen, selv om innbyggerne i de gamle kommunene måtte mene noe annet.

- Hva innbyggerne i Kristiansand måtte mene i en folkeavstemning, er ikke relevant for prosessen videre?

- Det stemmer. Det er innbyggerne i Søgne og Songdalen vi vil lytte til, ikke i Kristiansand som helhet, sier Gjelsvik.

- Dere lytter bare til Søgne og Songdalen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer