Vil ikke møte foreldrene i retten

Det eldste offeret i overgrepssaken fra Alvdal vil forklare seg i retten, men ikke med foreldrene til stedet.

TØFT FOR KLIENTEN: Anne Kristine Bohinen ytret i dag ønske om at hennes klient, den eldste av de fornærmede i overgripssaken fra Alvdal, får slippe å vitne i retten med foreldrene til stede. Foto: Tomm W. Christiansen
TØFT FOR KLIENTEN: Anne Kristine Bohinen ytret i dag ønske om at hennes klient, den eldste av de fornærmede i overgripssaken fra Alvdal, får slippe å vitne i retten med foreldrene til stede. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): I rettssaken som i dag startet i Nord-Østerdal tingrett, ba advokat Anne Kristine Bohinen om at hennes klient får slippe å forklare seg i retten med foreldrene til stede.

- Hun har det tøft og er svært sårbar etter det som har skjedd. Hun ønsker per i dag å forklare seg i retten, men vil ikke greie det med foreldrene til stede, sa Bohinen i retten.

Vil motsette seg å gå ut Bistandsadvokaten mener også at klienten ikke vil greie å forklare seg med en fullsatt sal.

Forsvarer for jentas mor, Anniken Mellergaard, svarte at de ikke ønsker å forlate salen.

- Dette er nytt for oss. Denne saken er så alvorlig og inneholder så mange detaljer at det ikke vil være holdbart å få gjenfortalt jentas forklaring. Vi vil motsette oss å gå ut når hun skal vitne, sa Mellergaard.

Administrator Tom Urdahl mener det vil bli vanskelig å ordne med lydavspilling når jenta forklarer seg, og at det derfor kan bli problematisk å få gjennomført at de ikke er til stede under vitneavhøret.

- Jeg ønsker bare å varsle dette, og vil komme tilbake til det, svarte Bohinen.

Folot rettsalen Etter pausen sa Mellergaard at hennes klient vil vurdere å samtykke til å forlate rettsalen når datteren skal vitne.

Den tiltalte moren (46) fikk dessuten etter pausem forlate rettsalen av helsemessige årsaker.

- Vi tillater dette under sterk tvil, sa Urdahl.

Delvis straffeskyld I dag skal den hovedtiltalte stefaren (64) forklare seg i retten.

Han nekter straffskyld for å ha voldtatt barna, men innrømmer at han har oppbevart videofilmer og bilder av ungene. Han vedgår delvis straffskyld i å ha bidratt til å lage disse filmene og bildene.

Moren (46) og foreldreparet (46) erklærte seg ikke skyldig for voldtekt eller medvirkning til dette.

Naboen og vennen (63), som er tiltalt for medvirkning ved minst en anledning, erklærte seg skyldig.

Den hovedtiltalte moren (46) sa seg ikke skyldig i å ha filmet og/eller fotografert seksuelle overgrep mot barna. Hun erklærte seg heller ikke skyldig i å ha filmet eller fotografert overgrep.