Vil ikke møte mamma

LAS VEGAS (Dagbladet): Lene Lervik har hilst på elleve nye slektninger siden hun kom til Las Vegas mandag. Nå vil onkel Andrew arrangere et møte med hennes biologiske mor i Korea. Men henne vil ikke Lene møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slik situasjonen er nå vil jeg ikke møte henne. Det var moren min som stakk av og forlot meg og lillesøsteren min, slik at bestemor måtte sette oss på barnehjem i Seoul, sier Lene Lervik til Dagbladet.

Foreløpig har hun ikke røpet dette overfor onkelen sin. Hun holder bitterheten for seg sjøl. Men onkel er ivrig. Han snakker allerede om et møte mellom Lene og moren i Korea. Inntil nylig jobbet Andrew Lee som politimann i Las Vegas. Siden 1989 har han hatt organisert kriminalitet som spesialfelt. Derfor har han kontakter i FBI og Interpol. Disse bruker han for å spore opp moren, som er gift på nytt et sted i Korea.

Går sakte fram

Men Lene ønsker ikke å forhaste seg i tilnærmingen til sin nygamle familie. De første dagene i Las Vegas er ikke riktig tid for å gå i diskusjon med slekta om et eventuelt møte med moren.

Lene går langsomt fram for å rekke å ta innover seg det hun opplever. For ikke å snakke om å registrere de gamle minnene som vekkes til live.

Ifølge de nye opplysningene hun har fått i Las Vegas, var hun tross alt seks år gammel da hun ble tvangsadoptert til Norge.

Kanskje kommer bruddstykker av morsmålet tilbake når hun lytter til bestemor, som bare snakker koreansk til Lene. Og gjør det hele tida...

Skyldfølelse

I det hele tatt blottlegger familien Lee en intens og voldsom glede over gjensynet med slektas eldste tredjegenerasjonsmedlem. Skyldfølelsen overfor det som skjedde på slutten av 70-tallet sitter dypt. Ikke minst hos onkel Andrew, som ikke rakk å besøke Lenes far før han for noen år siden døde i Seoul etter en motorsykkelulykke.

- Han ba meg komme. Men jeg fikk forsikringer fra legene om at det ikke var alvorlig. Ei uke etter var han død, sier Andrew.

Han ser på en gjenforening mellom Lene og moren som en sjanse til å bøte på samvittigheten.

Sjekket byen

Sjøl sluttet han i politiet for å gjøre hverdagen for seg og familien tryggere i et Las Vegas der gjengkriminaliteten har blitt stadig grovere. Illegale meksikanske immigranter har tatt over makten fra gjengene i Los Angeles. Nå jobber Andrew som sikkerhetsvakt og overvåker gamblerne på MGM - et av de gedigne kasinohotellene langs «The Strip», byens berømte gamblinggate. Hit dro han på sightseeing med Lene og samboer Sindre i går.