Vil ikke samle Oslo-sykehusene på ett sted

Forslaget er forkastet i sykehusenes nye arealutviklingsplan.

SAMLES IKKE: Forslaget om å samle Oslo-sykehusene er blitt forkastet.
SAMLES IKKE: Forslaget om å samle Oslo-sykehusene er blitt forkastet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar 2009 ble sykehusene Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Ullevål og Aker slått sammen til ett sykehus, som fikk navnet Oslo universitetssykehus (OUS). Det ble foreslått at driften også skulle samles på færrest mulig steder.

I sykehusenes arealutviklingsplan for årene fram til 2025, som ble presentert på et styremøte torsdag, blir imidlertid denne ideen forkastet, skriver VG. Virksomheten skal fortsatt deles mellom Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål.

- Vi er ganske oppgitt over utviklingen som skisseres for sykehuset. Hvis vi skal drive på tre-fire adresser fram til 2025, og sannsynligvis en god periode etter det, gir denne fusjonen lite mening. Det er store omkostninger knyttet til sammenslåingen, men gevinsten er vanskelig å se, sier Christian Grimsgaard, tillitsvalgt for overlegene ved OUS.

Grimsgaard kaller planen meningsløs og mener fusjonen bør skrinlegges.

- Hvis det er slik vi skal drive fremover, kan man like godt avbryte fusjonen og gå tilbake til å ha tre selvstendige sykehus. Da må man få tilbake ledelsen på sykehusene. Det har vi ikke i dag, noe som fører til mye kaos rundt omkring, sier han.

(NTB)