Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idrettspresidenten:

Vil ikke sende utøvere til Tokyo-OL

Idrettspresident Berit Kjøll ber idrettsstyret om å beslutte at Norge ikke sender utøvere til Tokyo-OL dersom lekene ikke utsettes.

VIL IKKE SENDE UTØVERE: Idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja møtte pressen etter et møte mandag 23. mars. Der kom de med sine anbefalinger når det kommer til sommer-OL i år. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det er klart etter et møte mellom idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja (V) mandag.

Dermed vil Kjøll følge eksempelet fra Canada. Søndag opplyste OL-komiteen i Canada at det ikke blir aktuelt å sende utøvere til Japan i sommer uavhengig av hva Den internasjonale olympiske komité (IOC) måtte beslutte rundt gjennomføringen av lekene.

Allerede fredag sendte Norges idrettsforbund et brev til IOC med en sterk anmodning om at Tokyo-OL ikke kan gjennomføres med mindre viruspandemien er kommet under kontroll.

SKEPTISK: Kulturminister Abid Raja var også tilstede på pressekonferansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKEPTISK: Kulturminister Abid Raja var også tilstede på pressekonferansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

I det samme brevet varslet idrettspresident Berit Kjøll at Norge, uavhengig av beslutning fra IOC, vil gjøre egne vurderinger av hvorvidt det er forsvarlig å sende utøvere til OL.

Kulturminister Abid Raja skrev i et innlegg på Facebook lørdag at han har vanskeligheter for å se at OL skal kunne gå som planlagt. Det synet deler han tilsynelatende med stadig flere i idrettsmiljøet.

I Den internasjonale olympiske komité har holdningen hele tiden vært at det er for tidlig å snakke om en mulig utsettelse av sommerlekene. Søndag sa imidlertid president Thomas Bach for første gang at det kan bli nødvendig å flytte arrangementet som følge av viruskrisen.

Japans statsminister Shinzo Abe fulgte i etterkant opp med å åpne for det samme.

Hele Norges coronakart