Vil ikke si hvilke områder de etterforsker nå

Politiet arbeider samtidig som Breivik sitter i retten.

OPPFORDRING: Forsvarsadvokat Geir Lippestad har fått oppfordringer om å få sin klient til å slutte med armhilsenen til sine meningsfeller hver morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OPPFORDRING: Forsvarsadvokat Geir Lippestad har fått oppfordringer om å få sin klient til å slutte med armhilsenen til sine meningsfeller hver morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarerne til Anders Behring Breivik har spurt sin klient om han kan slutte å hilse til sine meningsfeller med armen hver morgen. I morgen får vi se om han etterkommer ønsket.

Forsvarsadvokat Geir Lippestad sier at han har fått henvendelser fra bistandsadvokatene om å henstille til Breivik om å slutte med denne hilsenen.

- Vi får se om han etterkommer vår henstillingen i morgen tidlig. Vi kan ikke pålegge han noe om det, sier Lippestad.

- Har snudd alle steiner Under pressekonferansen etter rettsmøtets slutt sa statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh at politiet har snudd alle steiner for å finne ut om Anders Behring Breivik har samarbeidet med andre personer. De har ikke funnet noen personer som skal ha hatt slik kontakt med tiltalte.

- Det er viktig for oss å vite om han har vært sammen med flere, om det finnes en organisasjon som Knights Templar, for å finne ut av den ideologien han forfekter. Derfor stiller vi mange spørsmål om det til tiltalte, sier Inga Bejer Engh.

Det synes klart at påtalemyndigheten mener det ikke finnes en organisasjon som Knights Templar, slik Breivik påstår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer