Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke si hvor døtrene er siden de ble bortført til Tsjetsjenia

Tiltalt far (44) møtte ikke i retten i Kongsvinger i dag. Utsatt til 21. desember.

 TILTALT FOR FRIHETSBERØVELSE, VOLD OG MISHANDLING: Den 44 år gamle næringsdrivende barnefaren skulle  møtt i Glåmdal tingrett i dag etter kidnappingen av døtrene i fjor sommer. Her etter et fengslingsmøte 23. oktober i fjor. Han har imidlertid levert sykmelding fra Russland, og saken er utsatt til 21. desember. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
TILTALT FOR FRIHETSBERØVELSE, VOLD OG MISHANDLING: Den 44 år gamle næringsdrivende barnefaren skulle møtt i Glåmdal tingrett i dag etter kidnappingen av døtrene i fjor sommer. Her etter et fengslingsmøte 23. oktober i fjor. Han har imidlertid levert sykmelding fra Russland, og saken er utsatt til 21. desember. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Tiltalte møtte ikke i Glåmdal tingrett i dag, og saken er utsatt til 21. desember. Retten hadde fått en sykmelding datert 23. oktober fra OL-byen Sotsji, der mannen har adresse. Ifølge forsvareren, advokat John Christian Elden, er han innstilt på å møte i retten for å forklare seg, melder Glåmdalen.

(Dagbladet): Den 44 år gamle mannen av tsjetsjensk opprinnelse som  bortførte sine døtre fra Kongsvinger 10. juni i fjor, må i dag møte i Glåmdal tingrett.

Politiet vet fortsatt ikke hvor døtrene er.

- Vi vet ikke hvor de er eller hvordan de har det. Det er en spesiell situasjon. Jeg håper vi får mer klarhet i dette når faren skal forklare seg i Glåmdal tingrett, sier jentenes bistandsadvokat, Brit Kjelleberg, til NRK.

Det er klart at far og de døtrene krysset grensen til Russland kort tid etter at bortføringssaken fra Kongsvinger utløste internasjonal etterlysning. Da var de i hjemrepublikken Tsjetsjenia.

Den tiltalte faren er russisk statsborger. Jentene er født i Norge og har både norsk og russisk pass.

Dagbladet var i kontakt med faren før han meldte seg, mens han fortsatt var i Russland.

Begge foreldrene var først siktet i saken, men siktelsen mot moren ble frafalt. Faren meldte seg etter å ha vært etterlyst i to måneder, men nektet straffskyld.

Nytt tiltalepunkt
I tillegg til frihetsberøvelse, er 44-åringen tiltalt for vold og mishandling av de to døtrene han skal ha bortført, samt av en yngre sønn fra sitt nåværende ekteskap.

Han er også tiltalt for å ha truet jentenes fosterfar på Kongsvinger i forbindelse med bortføringen.

Ifølge påtalemyndigheten oppholdt han fosterfaren i rundt en halvtime mens to maskerte menn bortførte jentene.

Startet på skolen
Far, døtrene og mor bodde i Oslo, da barnevernet midlertidig plasserte jentene hos fosterfamilie i Kongsvinger etter varsel fra skolen de gikk på.

Ifølge politiadvokat Helge Eidsvaag i Hedmark politidistrikt kjenner politiet fortsatt ikke identiteten til de to maskerte mennene som var med da jentene ble kidnappet da de gikk av skolebussen.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Glåmdal tingrett, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!