Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke si noe om årsaken til bussulykken

Politiet vil foreløpig ikke si hva som var årsaken til bussulykken i Vest-Agder i går. En person omkom og tre personer ble lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussen var fylt med kosovoalbanske flyktninger som var på vei tilbake til et flyktningmottak på Lista etter en tur til Kristiansand da den veltet i veibanen på E 39 ved Lyngdal.

Sjåføren og passasjerer på bussen skulle avhøres av politiet i dag, og bussen skulle gjennomgå tekniske undersøkelser, opplyser konstituert lensmann Børge Steinsland i Hægebostad.

Ble blendet

Ifølge VG skal buss-sjåføren ha sagt at han ble blendet av sola.

- Da jeg kunne se igjen, var bussen i feil kjørebane. Jeg vred den tilbake, og da veltet bussen, skal sjåføren ha sagt til øyevitner på ulykkesstedet.

Steinsland sier at sjåføren ble foreløpig avhørt etter ulykken, men han kan verken bekrefte eller avkrefte det avisa melder. Ulykken er for alvorlig til at politiet kan si noe om årsaken før alle avhør og undersøkelser er fullført, påpeker han.

De tre skadde ligger på kirurgisk overvåkning ved Vest-Agder sentralsjukehus i Kristiansand. De har fått små brudd- og sårskader, opplyser politiet i Mandal.

Gode forhold

Ulykken skjedde ved 19-tida under gode kjøreforhold og i fint vær. Det var til sammen 37 voksne og barn om bord i bussen.

Om lag 12 personer bel sendt til observasjon ved sjukehuset. Ni personer ble fraktet til sjukehuset i Mandal med lettere skader, men ble sendt tilbake til Lista sammen med resten av flyktningene.

Bussjåføren kom fra ulykken uten fysiske skader.

Lyngdal (NTB)