Vil ikke si noe om motivet

Verken politiet eller forsvarer vil si noe om hva som lå bak da en 40 år gammel mann i Gjerdrum skjøt og drepte kona si lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM: Mannen som er siktet for drapet, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

- Siktede var ikke til stede under fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett og saken ble avgjort ved en kontorforretning, opplyser vaktsjef Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til NTB.

Mannen, som er siktet for forsettlig drap, har erkjent at han har skutt, men har ifølge forsvarer Arild Langenes foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

- Vi har ikke drøftet det, men han nekter ikke straffskyld. Han har erkjent å ha avfyrt, sier Langenes.

Langenes sier at hans klient har gitt en lengre politiforklaring om motivet for drapet. Men forsvareren vil ikke si noe om innholdet i politiforklaringen. Heller ikke politiadvokat Audun Westgaard i Romerike politidistrikt vil si noe om hva mannen har sagt om motiver i sin politiforklaring.

Vanskelig samliv

- Vi er tidlig i etterforskningen av saken, og vi trenger tid til å vurdere enkeltheter i siktedes forklaring for å sammenholde dem med vitneutsagn, sier Westgaard til NTB. Av hensyn til etterforskningen kan han med andre ord foreløpig ikke sin noe om det siktede har forklart som motiv for drapet.

Naboen til siktede sier til VG mandag at den drepte kvinnen led av en sykdom som skal ha preget henne.

Ekteparet skal, ifølge Langenes, ha hatt et vanskelig samliv og hatt et samlivsbrudd bak seg. Han forteller at 40-åringen er langt nede psykisk, og at han har problemer med å fatte hva som er skjedd. Han skal ikke ha vært påvirket av alkohol eller andre rusmidler i gjerningsøyeblikket.

Ingen rusmidler

- Det er ingen rusproblematikk inne i bildet her. Det ble tatt blodprøve, men jeg har ikke fått opplysninger om resultatet av denne, sier Langenes.

Den siktede drepte sin kone Vibeche Aasebø (34) på soverommet i underetasjen i bolighuset på Gjerdrum lørdag kveld. Hun ble drept med to pistolskudd i nakken i parets soverom. Fire mindreårige barn som bodde i huset, er tatt hånd om av den nærmeste familien.

Den siktede er medlem av Gjerdrum pistolklubb og skal ha vært svært engasjert i pistolskyting.

SKJØT KONA: Den 40 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kona si på Gjerdrum lørdag kveld, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.