Vil ikke si om de ni ukjente epostene om varslersaken ble slettet

- Jeg synes departementet har brutt offentlighetsloven og arkivloven nok antall ganger nå, sier Foss

IKKE SVAR: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) kan ikke svare konkret på om de ni ukjente epostene om varslersaken i Marinejegerkommandoen ble slettet før de dukket opp igjen.
Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix
IKKE SVAR: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) kan ikke svare konkret på om de ni ukjente epostene om varslersaken i Marinejegerkommandoen ble slettet før de dukket opp igjen. Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) kan ikke svare konkret på om de ni ukjente epostene om varslersaken i Marinejegerkommandoen ble slettet før de dukket opp igjen.

- Ikke svar Det er VG som har stilt spørsmålet, som forsvarsministeren overlater til informasjonsrådgiver Marita Wangberg å svare på. Uten at det har brakt klarhet i saken.

- Det har jeg ikke noe svar på, sier informasjonsrådgiveren.

Stortingsrepresentant Anders Anundsen (Frp), som leder kontroll- og konstitusjonskomiteen, er overrasket over at forsvarsministeren ikke kan svare på spørsmålet om epostene opprinnelig ble slettet.

- Jeg forutsetter at statsråder ikke sletter eposter som ifølge loven skal føres i departementets postjournal. Jeg vil bli meget overrasket hvis disse epostene er slettet, sier Anundsen til avisen.

- Brutt loven Han mener mye kan tyde på at forsvarsministeren ikke har tatt innvendingene mot prosessen på alvor, og får støtte fra nestleder i komiteen, Høyres Per-Kristian Foss.

- Jeg synes departementet har brutt offentlighetsloven og arkivloven nok antall ganger nå, sier Foss.

De omstridte epostene er skrevet av tillitsvalgte i Marinejegerkommandoen og miljøet rundt disse og skal i hovedsak være sendt direkte til Strøm-Erichsens personlige epostadresse i Forsvarsdepartementet.

Til VG skriver Strøm-Erichsen i en epost at departementet har gått gjennom hennes epostkonto.

- Epostene i saken er nå journalført og oversendt til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, skriver hun.

(NTB)