Vil ikke si om hun ville ut av regjeringen

- Kommenterer aldri samtalene med Jens, sier Sylvia Brustad (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brustad, som fram til i dag var helse- og omsorgsminister, legger ikke skjul på at hun ville bort fra departementet.

- Det er statsministeren som til enhver tid bestemmer hvordan han vil bruke sitt mannskap. Men det er riktig at jeg gitt signaler om at jeg ønsket dette, sier den nye næringsministeren til Dagbladet.no.

Brustad forteller at hun er svært fornøyd med sin nye stilling, og ser fram til å starte arbeidet i det hun ser på som et mindre krevende departement.

- Jeg ønsket å gjøre noe annet. Det har vært veldig krevende og jeg har vært der i nesten tre år, sier hun om helseministerjobben.

På Slottsplassen i dag valgte Brustad å ikke avkrefte ryktene om at hun ønsket seg helt ut av regjeringen.

- Måtte du overtales til å bli værende i regjeringen?

- Jeg kommenterer aldri samtalene jeg har med Jens Stoltenberg, sier Brustad til Dagbladet.no.

Statsministeren selv gikk imidlertid lengre i å benekte at det var aktuelt at Ap-veteranen skulle ta farvel, ikke bare med helse- og omsorgsdepartementet, men også takke nei til en annen post.

- Det har hun overhodet ikke bedt om. Nå var tiden inne til å gjøre et skifte, sier Stoltenberg til Dagbladet.no.

Brustad har den siste tida måttet håndtere beinharde konflikter i Helse-Norge, og har blant annet fått kritikk for at den politiske styringen med mektige aktører i helsevesenet har vært for svak.

- Kritikken jeg har fått er ikke årsaken til at jeg bytter departement. Jeg har trivdes i jobben hver dag, sa Brustad til NTB før hun overleverte nøkkelkortet til Bjarne Håkon Hanssen, som blir ny helse- og omsorgsminister.

Brustad overtar nærings- og handelsdepartementet etter Dag Terje Andersen, som blir ny arbeids- og inkluderingsminister. 

Stoltenberg vil ikke svare konkret på om omrokeringen av Brustad er en degradering, men sier følgende til NTB:

- Det avgjørende er at de rette menneskene er på de rette plassene i regjeringen. 

Statsministeren opplyser at det var aktuelt å flytte Hanssen allerede i vinter i forbindelse med Brustads ønsker, men at arbeids- og inkluderingsministeren da var opptatt med arbeidet knyttet til AFP og pensjonsreformen.