Vil ikke si unnskyld

Vurderer å stille til valg for en ny periode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg vil ikke si unnskyld til Thommessen. Jeg bare gjentok det han selv har sagt flere ganger, sier Lars Sponheim til Dagbladet.no.


Tidligere i dag satt fylkeslederne og ledertrioen å diskuterer bråket mellom Venstre-leder Lars Sponheim og nesteder Olaf Thommessen.

- Vi ble alle enige om å legge ballen død. Dette er en ikke-sak, sier Venstres generalsekretær Terje Breivik til Dagbladet.no i kveld.

Bakgrunnen er at Sponheim før påske kom med flere kraftige utspill mot Thommessen i et intervju med Dagens Næringsliv. Venstre-lederen uttalte blant annet at han ikke ser på Thommessen som kronprins i partiet. Han sa også at han mener Thommessen har vist manglende «stayerevne» ved å si nei til plass på Stortinget.

Ble slaktet av sine egne

Da Dagbladet.no tidligere i dag snakket med Venstres fylkesledere - sa et flertall at de mente at det var galt av Sponheim å kritisere Thommessen offentlig.

- Jeg mener offentlig kritikk av sin egen nestleder, ikke bare angående «stayerevne», viser sviktende lederevne - det er mer alvorlig, sa leder for Vestfold Venstre, Hallstein Bast, til Dagbladet.no.

- Forstår uroen

FORSTÅR URO:- Jeg forstår fylkesledernes uro for at dette skal bli en partileder-strid. Det er en uro jeg deler. Det er ingen grunn til at vi skal ha noen strid om dette nå. Det er en ikke-sak, sier Lars Sponheim (i midten) til Dagbladet.no. Nestledere Olaf Thommessen og Trine Skei Grande på hver sin side av Venstre-lederen. Foto: SCANPIX
FORSTÅR URO:- Jeg forstår fylkesledernes uro for at dette skal bli en partileder-strid. Det er en uro jeg deler. Det er ingen grunn til at vi skal ha noen strid om dette nå. Det er en ikke-sak, sier Lars Sponheim (i midten) til Dagbladet.no. Nestledere Olaf Thommessen og Trine Skei Grande på hver sin side av Venstre-lederen. Foto: SCANPIX Vis mer

Dagbladet.no snakket med Venstre-lederen fem minutter før telefonkonferansen med resten av landsstyret. Tidligere i dag varslet han full strid hvis ikke lederdebatten stoppet.

- Jeg forstår fylkesledernes uro for at dette skal bli en partileder-strid. Det er en uro jeg deler. Det er ingen grunn til at vi skal ha noen strid om dette nå. Det er en ikke-sak, sier Sponheim til Dagbladet.no.

Han beklager at saken skapte så mye uro, men han vil ikke beklage artikkelens innhold.

- Jeg vil ikke angre på det jeg sa. Dette handler om politiske realiteter, sier Sponheim.

Han forteller Dagbladet.no at han ikke vil utelukke at han stiller til valg for en ny periode hvis valgkomiteen ønsker det.

- Slik kan jeg lede partiet ved neste stortingsvalg 2009, sier Sponheim.

Vil ikke si unnskyld