Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke skåle med PR-Hanssen

Bråket rundt First House kan få følger for mer enn Bjarne Håkon Hanssen og hans partneres omdømme.

VIL HA OPPDRAGSGIVERE: Men det kan bli lettere sagt enn gjort for Bjarne Håkon Hanssen. Foto: Jon T. Pedersen/Dagbladet
VIL HA OPPDRAGSGIVERE: Men det kan bli lettere sagt enn gjort for Bjarne Håkon Hanssen. Foto: Jon T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Nå sier flere av næringslivets toppaktører at de ikke vil bruke det omstridte PR-firmaet. Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, er en av dem som sier nei.

— Vi vil ha direkte kontakt med politikerne framfor å bruke overbetalte lobbyister, sier Nome til Dagbladet.
Han sier at det for Bryggeri- og drikkevareforeningen er et spørsmål om pris og kvalitet. Da er vurderingen at det er bedre å håndtere
politikerkontaktene selv.

— Mitt råd er at ledelsen i First House bør reise langt bort for å diskutere strategi. De trenger å kjøle seg ned etter denne dårlige starten, sier Nome.


Første bud: Troverdighet

Mediebyråtopp Arne-Inge Christophersen i Initiative Universal sier til Dagbladet at First House så langt har tråkket på alle minene som
finnes. Christophersen har tidligere hatt en rekke toppstillinger, i selskaper som Mediacom og Skandinavisk Medie Konsult-gruppen.

— Bjarne Håkon Hanssen har nok ikke økt sin troverdighet etter alt som er skjedd i forbindelse med statsrådsavgangen, karantenesaken og inntreden i First House. Dette er nok et problem i et marked der første bud er troverdighet. Det er skapt en situasjon der Hanssen framstår som klønete. Når hans oppgave skal være myndighetspåvirkning er første bud å være ryddig, sier Christophersen.

Hans råd til Bjarne Håkon Hanssen er å være ydmyk.
— Det er lov å tråkke feil i Norge, men man må da være ydmyk. Hansen og partnerne burde nok tatt seg bedre tid, og gjort alt i riktig rekkefølge. Men man kommer som sagt langt med en unnskyldning, en plan og kanskje et åpent prosjekt der han kan vise at han virkelig duger,sier Christophersen.

Radioinnslaget

Kari Raunedokken, kommunikasjonssjef i Tine, sier at ingen fra First House så langt har ringt og tilbudt sine tjenester.
Men hun har fått referert radioinnslaget der Bjarne Håkon Hanssen uttrykte ønske om å jobbe for Tine og Nortura.
— Jeg har lest utskriften og registrert hva Hanssen har sagt. Han er ikke alene om å ville jobbe for Tine, for å si det sånn. I Tine vurderer vi til enhver tid om vi har bruk for eksterne rådgivere og i tilfelle hvem vi har bruk for, sier Kari Raunebakken.

Kine Søyland, informasjonssjef i NorgesGruppen, har heller ikke behov for rådgivningstjenester.
— Nei, vi klarer oss selv med våre egne ressurser. For oss er det derfor uaktuelt å bruke First House, sier Kine Søyland.

Informasjonssjef Hanne Linnert i Bama Gruppen kan heller ikke se at de kommer til å kjøpe tjenesten til First House.
— Vi har ikke tatt opp til vurdering å bruke First House, sier hun.

Verken First eller Second Herborg Bryn, kommunikasjonsdirektør i Den norske legeforening, planlegger ikke å bruke First House.
— Vi har ingen planer om å bruke verken First- eller Second House, sier Bryn.

Små forhåpninger
Gunn Kristin Sande, kommunikasjonsdirektør i Helse Sør-Øst, levner First House små forhåpninger.
— Vi har rammeavtaler på kommunikasjonstjenester, og de går over flere år. Når vi går ut med en ny rammeavtale vil jeg ikke forskuttere noe valg, sier Sande.

Petter Nome tror Hanssen og hans menn gjør best i å ta det hele med humoristisk
sans.
— Jeg tror de kommer til å le seg i hjel av dette om 100 år, sier Nome til Dagbladet.

INGEN HANSSEN-SKÅL: Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, er en av dem som sier nei.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
INGEN HANSSEN-SKÅL: Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, er en av dem som sier nei. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media