Intern SV-vurdering:

Vil ikke skremme bort Trygve

For fire år siden stilte SV fire ufravikelige krav til sine mulige samarbeidspartnere. Denne gang dropper Audun Lysbakken ultimatum til sine venner.

MINDRE BASTANT: SV-leder Audun Lysbakken vil ikke stille ufravikelige krav til Ap og Sp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MINDRE BASTANT: SV-leder Audun Lysbakken vil ikke stille ufravikelige krav til Ap og Sp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag åpner SV-leder Audun Lysbakken partiets landsmøte. Han er helt klar på at han ønsker seg en rødgrønn regjering i samme støpning som den Jens Stoltenberg ledet fra 2005 til 2013.

Men noen beinhard kravliste til de potensielle regjeringspartnerne vil han ikke komme med. Kort fortalt har det vært vanskelig å plukke ut enkelsaker, sier Lysbakken.

- Vil ikke lukke dører

- Vi er i en litt annen politisk situasjon enn i 2017. Pandemien har skapt en situasjon hvor ulikhetene har kommet til overflaten på en ganske brutal måte. På samme tid er det den neste perioden som avgjør om vi kan nå klimamålene eller ikke. Å oppsummere det som trengs i noen få enkeltsaker blir ikke nok.

Selv om SV ikke kommer med noen klare ultimatum til Ap og Sp, har de noen overordnede mål.

SVs overskrifter for valgkampen:

  • Et rettferdig Norge
  • Et rettferdig grønt skifte
  • Ny regjering

Intern vurdering

Dagbladet vet at det i de interne vurderingene ble ansett som uklokt å stille ultimatum til Ap og Sp, samtidig som man ønsker å fremstå som den sterkeste forkjemperen for et rødgrønt samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer