Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke snakke om den omstridte yachtferien

Kronprinsparet på USA-tur.

I USA: Kronprinsparet spiste lunsj sammen med den norske artisten Kygo (i midten) og andre aktører i norsk og amerikansk musikkindustri. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix
I USA: Kronprinsparet spiste lunsj sammen med den norske artisten Kygo (i midten) og andre aktører i norsk og amerikansk musikkindustri. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møtte i dag Dagbladet og annen norsk presse på takterrassen til den norske generalkonsulen i New York.

De hadde nettopp spist lunsj med norsk og amerikansk musikkindustri og blant andre den norske stjerneskuddet Kygo. Det ville de gjerne snakke om, men da Dagbladet spurte om den mye omstridte ferien på yachten «Mia Elise» i august, ble det stille.

- Vil dere nå si noe om hvem som inviterte dere med på denne turen? Og hvis ikke, hvorfor er dette så hemmelig?

- Det er ikke et tema nå, men nice try, svarte kronprins Haakon og smilte før han fortsatte å snakke om sitt forhold til musikk.

Spor peker mot Florida I september sa kronprinsen at han og familien ferierte om bord på luksus-yachten «Mia Elise» i Middelhavet sammen med en venn som han mente ikke hadde noen særlige bindinger til Norge, men han ville ikke si hvem det var som spanderte turen. Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan sporene peker mot dollarmilliardæren Terry Taylor (64) fra Florida.

Verdien av yachten «Mia Elise» er anslått til over 100 millioner kroner, og den koster rundt to millioner kroner i uka å leie. Det var Se og hør som opprinnelig avslørte kronprinsfamiliens luksusferie.

Ferien er blitt sterkt kritisert fra en rekke hold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!