Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke snakke om dette

Espen Barth Eide har ikke lyst å gå inn i en debatt om lekkede amerikanske dokumenter. Han lener seg på Jonas Gahr Støres tidligere uttalelser.

I HARDT VÆR Statssekretær Espen Barth Eide vil ikke snakke om dagens anklager om manipulasjon.  Foto: Halvor Elvik/Dagbladet
I HARDT VÆR Statssekretær Espen Barth Eide vil ikke snakke om dagens anklager om manipulasjon. Foto: Halvor Elvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tidligere statssekretær i Forsvarsdepartementet og nå statssekretær i Utenriksdepartementet, Espen Barth Eide (AP) var sentral i forhandlingene om kjøp av nye jagerfly til Norge. Barth Eide blir i amerikanske dokumenter som er lekket via Wikileaks, anklaget for å satt egne interesser foran Norges.  

- Disse dokumentene er en intern lekkasje fra USA og jeg vil ikke åpne ballet med å kommentere dokumenter fra Wikileaks, sier Barth Eide til Dagbladet fredag kveld.  

Om anklagene om at Sverige skal ha blitt lurt i innkjøpsrunden rundt nye norske jagerfly, sier Barth Eide:  

- Vi har hele tiden hatt en åpen og reel prosess. Jeg fikk ofte spørsmål fra USA om en rødgrønn regjering uansett ville kjøpe amerikanske fly og omvendt kom samme spørsmålet fra Sverige om Norge uansett ville kjøpe amerikanske fly. Og jeg er ikke interessert i å gå inn i en polemikk om USA, sier han.

  
Jonas har sagt sitt I et dokument fra den daværende amerikanske ambassadøren i Norge,  Benson Whitney. datert 21. juli 2008. Blir det hevdet at Barth Eide forsøkte å manipulere sin egen regjering til å sende soldater til Haiti for å styrke sine egne sjanser til en internasjonal toppjobb. Dette vil ikke Eide kommentere.  

Barth Eide blir i dag tatt i forsvar av Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen. Dagens lekkasjer har ikke gått nevneverdig inn på Barth Eide og han vil ikke kommentere hva han personlig mener om lekkasjene som nå har kommet via Wikileaks.  

- Jonas Gahr Støre har sagt det vi vil si om Wikileaks, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!