Vil ikke snakke om drapet

36-åringen som knivdrepte en mann i Prinsens gate i går, nekter å forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske mannen som er siktet etter drapet på en 38 år gammel familiefar i Oslo sentrum i går, kommer ikke til å bli avhørt før fengslingsmøtet i morgen.

Mannen krevde å få oppnevnt sin svenske advokat. Oslo politidistrikt har vært i kontakt med advokaten, men han kan ikke representere den drapssiktede.

- 36-åringen ønsker ikke å la seg avhøre før han har snakket med sin advokat. Vi jobber med å finne en løsning, men får ikke avhørt ham i dag, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Varetekt

Mannen blir likevel fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Politiet kommer til å be om at han blir fengslet i fire uker.

Siden 36-åringen ikke vil la seg avhøre, vet politiet ennå ikke hvilket motiv den drapssiktede hadde. Ifølge Nettavisen er han etterlyst av svensk politi for en voldssak, men politioverbetjent Finn Abrahamsen ønsker ikke å kommentere hva saken dreier seg om.

Ifølge politiet var mannen tydelig påvirket av alkohol, og det ble tatt blodprøver av ham i går. Det er fortsatt uklart om han hadde benyttet andre rusmidler i tillegg.

Flere vitner

Politiet snakket med seks vitner i går, og de ønsker fortsatt å snakke med alle som har observert mannen de siste dagene.

- I dag ble vi kjent med at flere forretningsdrivende i området har observert mannen uten å ta kontakt med oss. Alle som har sett ham de siste dagene må ringe politiet, sier Abrahamsen.

Siktede var iført sort lue, rød genser og mørk bukse, og hadde en grønn trillevogn. Den siste tida har han bodd på trappa utenfor Design Forum i krysset Prinsens gate/Skippergata i Oslo sentrum.