Vil ikke snakke om pappa

ÅSERAL (Dagbladet): Mette-Marits brudd i kontakten med sin far Sven O. Høiby er et ikke-tema for både henne og Slottet. Kronprinsessen avviste alle spørsmål om det anstrengte familieforholdet da hun og kronprins Haakon snakket med pressen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit etterlot ingen tvil om at hun ikke liker at det fokuseres på det dårlige forholdet mellom far og datter.

I går uttalte Høiby til Dagbladet at det var best de holdt mest mulig distanse til hverandre fordi datteren nå lever i en annen verden. Han sa rett ut at han ikke har noe i det kongelige miljøet å gjøre.

- Jeg vil være meg selv og ta min daglige pils, uttalte en tydelig bitter Høiby.

Uttalelsene falt etter at Høiby i fire timer hadde sittet ved nabobordet til datteren uten at de hadde vekslet ett ord med hverandre. Jubileumsmiddagen var første gang Høiby møtte sin datter etter at hun giftet seg 26. august.

Nektet å svare

Da Mette-Marit fikk spørsmål om hun hadde hatt noen kontakt med sin far i løpet av sitt tre dagers opphold i hjembyen, svarte hun bistert: - Det er et spørsmål av privat karakter, så det har jeg ikke lyst til å svare på.

- Har du pratet med ham? lød oppfølgingsspørsmålet fra TV2s reporter.

Da var det tydelig å se at både kronprins Haakon, Mette-Marit og Slottets rådgiver Sven Gj. Gjeruldsen mente det fikk være nok fokus på familieforholdet.

Med refsende mine sa Mette-Marit: - Jeg sa jeg ikke har lyst til å svare på det. Så da synes jeg at du skal respektere det og fokusere på det som er viktig med dette besøket. Takk!

Uvanlig invitasjon

Kronprinsparet fikk likevel flere spørsmål omkring invitasjonen av Mette-Marits foreldre og søsken til lørdagens store jubileumsfeiring av Sørlandets 100-årsdag. Invitasjonen vakte oppsikt fordi Slottet ikke tidligere har invitert dronning Sonjas familie til liknende offisielle arrangementer.

- Det var veldig hyggelig at de var der, alle sammen, svarte Mette-Marit. Kronprins Haakon tilføyde at framstillingen av virkeligheten omkring invitasjonene ikke var riktig, uten at han kom nærmere inn på temaet.

- Spesiell årsak

Vest-Agders fylkesmann Ann-Kristin Olsen har tidligere sagt til Dagbladet at det var hun som tok initiativet til at Mette-Marits familie ble invitert. Begrunnelsen var at helgas besøk i Kristiansand var Mette-Marits første offisielle handling i hjembyen.

I går svarte Ann-Kristin Olsen slik på spørsmål om hun i lys av erfaringene likevel mente det var riktig å invitere Mette-Marits familie: - De var invitert. Både kronprinsen og kronprinsessen har gitt uttrykk for at det satte de pris på.

<B>TAUS: Mette Marit